koncerti u rijeci 2022

Vodič kroz koncertno proljeće

Raspored i detalji proljetnih koncerata alternativne glazbe u Rijeci.

Sa toplijim danima dolaze i tople preporuke za burno koncertno proljeće. Sve smo objedinili u ovom proljetnom koncertnom vodiču. Ukratko – tko, gdje i kad svira i naravno zašto doći na koncert.

KRAJ ZIME U PODRUMU BEERTIJE I POVRATAK U POGON KULTURE

Nastavljamo s nizom “manjih ” koncerata. U ovaj smo intiman prostor ugurali dvije koncertne premijere novih albuma blues punk kantautora i domaćih prvaka. 

18.03.  DAMIR AVDIĆ @ THE BEERTIJA

Najljući kantautor sa Balkana Damir Avdić donosi nam svjetsku premijeru svog novog albuma “Mainstream Horror”. Blues-punk poezija u radikalnoj maniri. Uvijek u srž problema.

ULAZNICE: 40,00 kn (pretprodaja) // 60,00 kn (na dan)

02.04. THE STRANGE + WHITE ON WHITE @ POGON KULTURE

Hrvatsko-američka indie americana reprezentacija The Strange, vraća se u Rijeku predstaviti svoj posljednji EP “Not Now Not Ever”. Društvo na pozornici će im praviti White on White u formi benda koji će zaokružiti svoj album prvijenac i počastiti nas s novim pjesmama.

ULAZNICE: 60,00 kn (early bird do 27.03.) // 80,00 kn (pretprodaja od 28.03.) // 100,00 kn (na dan)

09.04. POMELO CHESS SOCIETY + ENTROPIST @ THE BEERTIJA 

Prvi proljetni koncert u Beertiji rezerviran je za instrumentalno divljanje domaćih prvaka Pomelo Chess Society i Entopist. Oba su benda instrumentalna, sviraju radikalno drugačiju muziku i dolaze sa novim izdanjima. U pitanju je opasna doza dinamičnog math-rocka i masne doomčine.

ULAZNICE: 40,00 kn (pretprodaja) // 60,00 kn (na dan)

07.05. MY BUDDY MOOSE + FALLEN DOWN MOON @ THE BEERTIJA

Zadnji ovogodišnji koncert u Beertiji, najdraži lokalni indie folk / rock bend My Buddy Moose sprema intimnu premijeru skorašnjeg novog albuma. Večer otvara folk kantautor iz Žminja Fallen Down Moon kojem će ovo biti prvi nastup preko obronaka Učke.

ULAZNICE: 40,00 kn (pretprodaja) // 60,00 kn (na dan)

9. IMPULSE FESTIVAL

Sukladno sloganu “Music is everywhere”, deveto izdanje Impulsea raspršiti će glazbu u različitim oblicima klupske kulture na čak devet riječkih lokacija.

19.04. – 24.04. IMPULSE FESTIVAL @ RIJEKA

Festival kojem je osnovni cilj promocija urbane kulture – svaki dan dostavlja novi event na novoj lokaciji. Što se lineupa tiče zasad su objavljeni nastupi: live electro plesnjak u režiji benda ABOP, metal večer uz E.N.D. i MBurns, te koncert na palubi kantautorice Barbare Munjas.

Osim šarene i nabijene koncertne ponude sprema se bogat narativ ispunjen aktualnim temama, filmskom premijerom, predstavljanjem knjige i sajmom ploča. U tekućem tjednu se otkriva skoro cijeli lineup, zato predlažemo praćenje Impulsea facebook i instagram stranica kako bi prvi ugrabili festivalske dojave. 

KONCERT PROLJEĆA

Treća sreća i prvi veći inozemni koncert od početka pandemije! Rijeka je domaćin regionalne post-metal kombinacije Russian Circles i Helms Alee.

09.05. RUSSIAN CIRCLES + HELMS ALEE @ POGON KULTURE

Tko čeka – dočeka. Na debelom popisu europskih metropola tour plakata našla se je i Rijeka. Antologijska instrumentalna post-metal trojka Russian Circles održati će ekskluzivan koncert u Pogonu Kulture. Društvo im prave Helms Alee. Oba će benda pred domaćom publikom premijerno svirati nove materijale.  

Ovaj je koncert apsolutna preporuka svim fanovima kako melodičnih ambijentalnih, tako i tvrđih i nabijenijih podžanrova rocka.

ULAZNICE: 135,00 kn (pretprodaja) // 165,00 kn (na dan)

ZATVARANJE KONCERTNE SEZONE

Šećer na kraju klupske sezone je zapravo dvostruka vikend porcija za sebe.

27.05. PO’ METRA CRIJEVA + SHE LOVES PABLO + ŠIZA @ POGON KULTURE

Spremamo rock eksploziju Ča-metala, stonera i garažnog post-punka. Sviraju nam Po’ Metra Crijeva, She Loves Pablo i Šiza. Kako to biva, svi dolaze nabrijani na najveći klupski nastup pred riječkom publikom u petak, 27.5. u Pogonu kulture.

ULAZNICE: 60,00 kn (early bird do 1.05.) // 80,00 kn (pretprodaja od 2.05.) // 100,00 kn (na dan)

28.05. STEVEN BROWN @ CIRCOLO

15 godina rada muzej informatike Peek&Poke proslavlja s posebnim gostovanjem Stevena Browna, frontmana kultnih Tuxedomoona. Koncert je na programu u subotu 28.5. u predivnom ambijentu dvorane Talijanske zajednice u Rijeci, Circolo.

ULAZNICE: 105,00 kn (early bird do 23.03.) // 125,00 kn (pretprodaja od 24.03.) // 155,00 kn (na dan)

Sve ulaznice su kao i do sad dostupne u Dallas music shop Rijeka ili preko sustava Entrio.

Svi će se događaji organizirati uz poštivanje preporuka i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje u skladu s navedenim odlukama. Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.

Hvala na razumijevanju i dobrodošli!

p.s. dodatna iznenađenja su uvijek moguća