Damir Avdić, Rijeka, 2022.

Distune vam predstavlja...

Damir Avdić

Damir Avdić alias Diplomatz je sve u jednoj osobi – pjevač, pjesnik, gitarist, bend, kantautor odnosno anti-kantautor, glumac, pisac, mislilac. Sve radi iz srca. Trijezne glave. Uvijek u srž problema. Mnogima stane na žulj do kraja razobličavajući banalnost surove svakodnevnice.

Beskompromisni popisivač naše svakodnevnice, vraća se na koncertne bine u radikalno šik maniri! Bez suzdržavanja kopa po crijevima društva i svojim jedinstvenim glazbenim izričajem nabacuje svoje nabrijane stihove, koji spretno preskaču između prikrivenog sarkazma, eksplicitne ironije i promišljenog cinizma.

Avdić dolazi u Rijeku s presjekom dosadašnje karijere, ali i s potpuno novim albumom ”Mainstream Horror” koji izlazi 17.03., dan uoči koncerta u Rijeci!

“Za nastup kakav je održao sinoć može se reći da mu nema zamjene – provokativan, a umjeren, cilja ravno u srž problema i uvijek uspijeva pogoditi. Upravo se tako može okarakterizirati njegov novi album koji je sinoć premijerno izveo, počevši sa svirkom malo iza 21 sat i s prvom pjesmom na setlisti, „Mainstream Horror“.
Katarina Bošnjak, Novi list