O nama

Udruga Diston sa sjedištem u Rijeci u proteklih 13 godina uspješno je realizirala preko 400 različitih događanja u kojima je gostovalo više od 550 umjetnika i umjetnica iz 29 zemalja na 20-ak različitih lokacija u Rijeci i šire (otok Krk, Zagreb, Križevci, Pula…). Osnovni cilj djelovanja temelji se na raznovrsnoj ponudi kulturnog sadržaja iz raznih područja umjetnosti (glazbena, filmska, likovna, kazališna…) s naglaskom na glazbu i zvuk. Pri odabiru programa pokušavamo čim više voditi se kriterijima poput suvremenosti/aktualnosti, inovativnosti i prije svega kvaliteti potencijalnih gostiju. Programske cjeline smo podijelili:

Distune vam predstavlja
Klupska serija kulturnih programa domaćih i inzozemnih umjetnika

Impulse Festival
Višednevni boutiqe festival kojem je osnovni cilj promocija urbane kulture

Let’s Talk About Music
Glazbeno – edukativne radionice

Kino Koncert
Jedinstveni spoj filma i glazbe

Summer Edition
Serija ljetnih koncerata

Epic Problem
Periodični festival alternativne glazbe

Music ON!
Cjelovečernji koncert u centru grada za sve generacije

Krk Etno Fest: Pul Kaštela
Ljetni festival “obojan” etno / world / jazz / blues zvukovima

Follow Up
Gostujuće vikend predstavljanje partnerskih organizacija iz različitih gradova

Upadaj u kombi
Koncertne turneje po Hrvatskoj

Svi navedeni programi nude svoju specifičnost i (žanrovsku) raznolikost, a zajedničko im je da nisu vezani ni za jedan klupski prostor kao i doživljaj kompletnog iskustva na relaciji gost i publika. Posebnu pažnju pridodajemo povezivanju s nizom srodnih organizacija, udruga i kulturnih institucija, stvarajući prijeko potrebne partnerske odnose koje otvaraju nove angažmane, ali i lakša provedbu (tzv. posebni programi).
U samoj pripremi, ali i realizaciji programa veliku ulogu imaju i mnogobrojni vanjski suradnici organizacije kao i volonteri (bilo da je riječ o polaznicima naših radionica ili jednostavno prijateljima i prijateljicama). Još jedan bitan kotačić u cijeloj komunikaciji programa tj. promociji je i vizualni identitet. Stoga je i povjeren profesionalnom dizajnerskom obrtu Radnja iz Zagreba koji mahom potpisuje sve programske cjeline od 2016.

Odlukom Senata Sveučilišta u Rijeci dio smo stručne baze Sveučilišta koje za cilj ima uspostave suradnje omogućujući povezivanje rada u praksi sa znanošću, umjetnošću i visokim obrazovanjem. Na taj način svoju stručnu praksu uspješno su odradili Claudia Bošković i Viktor Brusić.

Naši programi su djelomično sufinacirani od niza instituacija na svim razinama (od lokalne do državne), putem javnih natječaja: Grad Rijeka-odjel za kulturu, Ministarstvo kulture RH, Zaklada Kultura nova, Primorsko-goranska županija, Poslovni klub PartneRi, HDS-ZAMP, Sveučilište u Rijeci, HGU, HUZIP.

Distune tim

Dokumenti