O nama

Iako su neki od nas već krajem 90-tih godina prošlog stoljeća organizirali koncerte u diy duhu, jesen 2010. slovi kao početak glazbene avanture zvane Distune. Svoje djelovanje prvenstveno temeljimo na glazbi, ali nam nisu strani ni ostali segmenti kulture (film, likovna umjetnost, ples…). Žanrovska neograničenost i otvorenost prema eksperimentiranju proizlazi iz suvremenosti, inovativnosti i kvalitete, a rezultat svega navedenog su sljedeći programi:

Distune vam predstavlja
Klupska je serija koncerta i ostalih kulturnih programa domaćih i inozemnih gostiju

Impulse Festival
Višednevni klupski festival sa ciljem promocije urbane kulture

Let’s Talk About Music
Edukativno – glazbena radionica

Kino Koncert
Jedinstveni spoj filma i glazbe

Summer Edition
Serija ljetnih koncerata

Epic Problem
Periodični festivali alternativne glazbe

Svi navedeni programi nisu vezani niti za jedan klupski prostor. Prednost dajemo ambijentu, cjelokupnom dojmu, atmosferi te učinku spoja umjetnika, prostora i publike. U proteklih deset godina ugostili smo preko 500 umjetnika i ostalih aktera s područja kulture iz 29 zemalja svijeta. Programi se provode u suradnji s nizom srodnih organizacija, udruga, kulturnih institucija, partnera te pojedinaca i pojedinki.

Realizaciju programa financijski su podržali: Grad Rijeka-odjel za kulturu, Ministarstvo kulture RH, Zaklada Kultura nova, Primorsko-goranska županija, Poslovnog kluba PartneRi, HDS-ZAMP, Sveučilište u Rijeci.

Distune tim

Od početka djelovanja pa do danas, kako to biva, izmjenilo se nekolicina redovitih članova koji i službeno stoje iza imena Distune promotion.

Željko Pendić

osnivač i programski organizator
zeljko@distune.org
+385 91 942 7702

Stjepan Gillich

produkcija
stjepan@distune.org
+385 91 592 2745

Kristina Barišić

producentica
kristina@distune.org
+385 91 886 9244

Marin Jurčić

marketing
marin@distune.org
+385 99 485 0666

Dino Grgurić

organizator Velvet festivala
dino@distune.org
+385 91 604 1128

 

Dokumenti udruge

Uskoro…