The Strange, White on White, Rijeka, 2022.

Distune vam predstavlja...

The Strange + White on White

THE STRANGE

Hrvatsko-američka indie americana reprezentacija The Strange, vraća se u Rijeku predstaviti svoj posljednji EP “Not Now Not Ever”. Društvo na pozornici će im praviti domaći White on White u formi benda kojim će zaokružiti svoj album prvijenac i počastiti nas s novim pjesmama.

The Strange se ponovo vraća u Rijeku s novim materijalom. Dovoljno je reći da nas svaki njihov novi album i nastup ostavlja bez riječi. Prava je šteta propustiti koncert ovih vrhunskih glazbenika proizašlih iz redom: The Walkaboutsa, The Bambi Molestersa i My Buddy Moosea.

WHITE ON WHITE

White on White je pseudonim za kantautorski rad Marka Rogića i glazbu prožetoj autobiografskim motivima i lirikom sredovječnog života, koju je u maniri suvremene americane aranžmanski uobličio producent i multiinstrumentalist Darko Terlević (The Siids). Bendovski format zatvaraju Radoslav Tičić Paf na bas gitari, Edin Botić na bubnjevima te Antonija Braut u svojstvu pratećeg vokala.

Trenutno su zaokupljeni radom na novim pjesmama koje ćete imati priliku čuti na ovom nadolazećem koncertu, a mi vas podsjećamo na pjesmu ”Mirrors”, s albuma ”Out of nowhere” koja je dobitnik Ri Rock kipića u 2020. za najbolji video uradak među nominiranima.

”Kako su uoči svirke u Rijeci sami kazali, žeđ za svirkom bila je “pustinjska”, ova nemila pandemijska vremena posebno teško pala su upravo glazbenicima, koncerti su se donedavno, a posebno u Rijeci, mogli nabrojati na prste jedne ruke, stoga ni ne čudi da su dečki iz The Strangea izgarali na stageu, baš kao i publika ispred njega. Koncert je otvorila domaća “autobiografska priča” koju potpisuje Marko Rogić aka White on White.”
Danijela Bauk, Novi list

Video izvještaj s portala Torpedo media