Pomelo Chess Society, Entropist, Rijeka 2022.

Distune vam predstavlja...

Pomelo Chess Society + Entropist

POMELO CHESS SOCIETY

Pomelo Chess Society je instrumentalni rock trio iz Rijeke, koji predstavlja novi glazbeni pravac – Šah Math Rock. Nakon prošlogodišnjeg nastupa na Impulse Festivalu na kojem su publiku ostavili bez daha, vrijeme je za samostalni klupski koncert.

Nakon godina sviranja u raznim riječkim bendovima tri zaljubljenika u šah, egzotično voće i rock ‘n’ roll udružili su snage i krenuli novim neistraženim putevima. U zimu prošle godine izbacili su svoj prvi album istoimenog naziva  “Pomelo Chess Society” kojeg za ovu priliku nadopunjavaju sa svježim materijalom koji tek treba ugledati izdavačko svjetlo.

S Leom Marohnićem na gitari, Vedranom Medanićem na basu i Ivanom Polonijem na bubnjevima, glazba Pomela u isto je vrijeme kalkulirana, progresivna i izuzetno dinamična.

ENTROPIST

Entropist je instrumentalni doom trio iz Rijeke sa primjesama space, psychedelic, post & stoner rocka. Krenuli s početkom 2018., a ovo ljeto u planu im je odlazak u studio na snimanje albuma prvijenca. Za sebe kažu da sviraju u vrlo niskom štimu i da vole velik i masan zvuk.

”Bas, bubanj i gitara u subotu su navečer bili i više nego dovoljni za glasan i moćan provod koji su dva lokalna benda priredila u podrumu Beertije u koji je već u 22h bilo teško ući zbog količine ljudi… Progresivna i dinamična glazba Pomela još je jednom osvojila sve posjetitelje koncerta, a čini se kako se sa svakim koncertom količina obožavatelja ovog trija sve više i više širi.”
Katarina Bošnjak, Novi list