ABOP, Rijeka, 2022.

Impulse festival

ABOP + j.popowitch + AMOR

Deveto izdanje Impulse Festivala rasplesati će elektro mašina ABOP! U protekle dvije godine riječka publika ih je mogla upoznati na open air koncertima (Music ON!, Swamp up Rijeka), sad je došlo vrijeme i za premijerni klupski nastup.

Energična live electronica koju izvode na pozornici, svom prirodnom staništu, priskrbila im je titulu intrigantne i uzbudljive pojave na domaćoj sceni čiji nastupi garantiraju ekstatičan spektakl svjetskog kalibra.

ABOP je već 12 godina na hrvatskoj glazbenoj sceni sinonim za uspješno spajanje elektronske glazbe i koncerata uživo. Ovu grupu čine vrhunski glazbenici koji svi od reda sviraju i u drugim, žanrovski više rocku naklonjenim bendovima. Tu su bubnjari Ivan Levačić (ELEVEN, Kries, Chui) i Ivan Vodopijec (Elemental), basist Erol Zejnilović (Elemental, Kries), Ivan Božanić (Pips, Chips & Videoclips) i Bogumil Kulaga na sintisajzerima.

Prije samog nastupa ABOP-a atmosferu će dodatno zagrijati j.popowitch koja je odlučno krenula u samostalne elektro vode nakon uspješnih suradnji s kolektivima Kontakt i Prajvet Džem u 2020. te je od ljetos i stalni resident Kamov bech bara. Večer zatvara dj Amor.

Program se provodi u suradnji sa SKC-om pri Sveučilištu u Rijeci.

Koncert ABOP organizira se u suradnji s Dostavom zvuka i sufinanciran je putem Natječaja “Jer svirati se mora 2” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.