Repetitor, Punčke, Rijeka, 2019.

Uskoro kreće 9. izdanje Impulse Festivala!

Dolazi nam proljeće, sve oko nas cvjeta, a posljednjih godina u to vrijeme budi se i hrvatska klupska scena. Multimedijalan Impulse Festival, sada već u svom devetom izdanju, ove godine održat će se od 19. do 24. travnja.

Impulse je klupski boutique festival koji spaja gradske lokacije s misijom promocije dobre glazbe i urbane kulture. Događanja koji se odvijaju tijekom trajanja festivala kroz različite medije tematiziraju glazbu, u duhu čega je slogan festivala: „glazba je svugdje“. Manifestacije koje se održavaju tijekom trajanja festivala (koncerti, projekcije filmova, tribine, izložbe, radionice, sajam ploča) bave se glazbom koja je festivalska glavna okosnica, i poveznica. 

Ove godine Impulse će se održati na sljedećim kultnim lokacijama: Dnevni boravak, Art-kino Croatia, The Beertija, Kružna ulica, OKC Palach, Pogon kulture, botel Marina, Peek & Poke, Manual i Nemo klub.  Festival će još jednom na specifičan način spojiti glazbu, književnost, likovnu umjetnost i film, a sadržaj ovogodišnjeg izdanja bogatiji je no ikad:

Impulse Festival 2022, plakat by Radnja

utorak, 19.4. 

Promocija knjige “Glazba za Žedno uho” @Dnevni boravak

moderator: Luka Benčić; gost: Mate Škugor

srijeda, 20.4. 

Razgovor na temu Kako izdati ploču? @ OKC Palach

gosti: Danijel Sikora – Geenger records, Mirko Burazer – Basic and Rough, Bojan Bojkov – više manje zauvijek

moderator: Marin Jurčić

četvrtak, 21.4. 

Koncert – Barbara Munjas @ botel Marina

Koncert – Packmass @ Peek&Poke

petak, 22.4. 

Koncert – Peki Pele @ Nemo klub (ex Život)

Koncert – E.N.D., MBurns @ The Beertija

Party – Plazmatick @ Manual

subota, 23.4. 

Sajam Ploča + art Bazaar @ Kružna ulica

Koncert – Mrave brojim @ Nemo klub

Koncert – ABOP @ Pogon kulture

nedjelja, 24.4. 

Film – Don’t Go Gentle – A Film About IDLES @Art-kino Croatia

Ulaznice & info

  • Ulaznice za pojedine programe su već u prodaji u Dallas music shop Rijeka i u sustavu Entrio (više saznajte na službenoj stranici: www.distune.org).
  • Napominjemo da su svi događaji organizirani uz poštivanje preporuka i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje u skladu s navedenim odlukama. Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.
  • Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizualni identitet festivala zaslužan je dizajnerski studio Radnja iz Zagreba. Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Sveučilište u Rijeci, Primorsko-goranska županija, HDS-ZAMP i Zaklada Kultura nova.