E.N.D., MBurns, Rijeka, 2022.

Impulse festival

E.N.D. + MBurns

Najglasniji nastup na festivalu ove godine rezerviran je za zadarsko-riječku metal kombinaciju bendova koju čine E.N.D. i MBurns.

E.N.D.

E.N.D., poznati i kao Evil Never Dies, jedan su od najstarijih aktivnih metal bendova iz Hrvatske, osnovan 1996. godine u Zadru. Počeli su kao hardcore bend pod velikim utjecajem agresivnih zvukova Sick of it All i Hatebreeda.

Danas ovaj trio štuje kompleksan groove, zademfane tonove u drop štimu i nabrijane rifove, zapakirane u njihovu prepoznatljivu mješavinu thrasha, death metala i hardcore punka, privlačnu ljubiteljima umjetnika kao što su Meshuggah, Napalm Death, Sylosis i Whitechapel.

Nakon tri albuma u posljednjem desetljeću, bend se vraća s EP-jem od 5 stvari pod nazivom “A Grave Deceit”., koji će predstaviti na ovogoodišnjem Impulseu.

MBURNS

MBurns je četveročlani metal bend iz Rijeke osnovan 2006. godine. Od svog osnutka bend je odsvirao brojne klupske i festivalske nastupe diljem Hrvatske, kao i one izvan granica (Slovenija, Engleska, Bosna i Hercegovina).

Nakon 2011. godine bend izdaje svoj prvi istoimeni album kojeg nedugo zatim slijedi EP sa obradama nazvan “From Cover To Cover”. Nakon poduže diskografske pauze, krajem 2017. MBurns izdaje svoj drugi album “More To Life Than This” te isti također promovira na koncertima diljem Hrvatske kao i van granica.

Bend je nedavno izbacio nove singlove „The Rapture“ i „Bystander“ i time najavio novi album koji će izaći u bliskoj budućnosti.

Za glazbenu podlogu prije i nakon koncerta pobrinut će se Dorian Pavlović, gitarist Manttre i Cold Snapa distorzijskom plejlistom modernog metala i svojih all-time favorita.

Program se provodi u suradnji sa SKC-om pri Sveučilištu u Rijeci.