Plazmatick, 2022., Rijeka

Impulse festival

Plazmatick

Po prvi puta Impulse Festival ulazi u još jedan klupski prostor, Manual. Kako i dolikuje za premijeran ulazak pobrinuti će se poseban gost: multimedijalni producent koji je na sceni već 25+ godina, ili jednostavno Plazmatick.

Plazmatick je pseudonim Marka Mihalineca, dugogodišnjeg producenta elektroničke glazbe sa sjedištem u Zagrebu. Pogone ga teorija, aktivizam, urbani kaos, postmodernizam i glazbeni žanrovi koji su njega izgradili u ono što je danas postao. Za sebe kaže: “Kao glazbeni producent volim mračniji, atmosferičniji zvuk. Ne tjeram na zabavu i ples, već na gibanje i razmišljanje.”

Pandemijsko vrijeme je poslužilo za izdavanje svojeg neobjavljenog rada iz 2013. nazvan epohalno ”Hrđava vremena”. Album je korišten kao službeni soundtrack Memorijalne izložbe fotografu Seijiju Kurati u Tokiju (3.7.-1.8.2020). Samo nekoliko mjeseci kasnije ponovno je pokorio novim i za sad zadnjim dugosvirajućim ”Maziš mi se”.

Plazmaticku će se u Manualu pridružiti i Petra Bilaver – Kim Ono, koja od 2014. uspješno plovi elektro vodama, gdje se žanrovski najbolje snalazi u sirovom, mračnom i kiselom okruženju.

Program se provodi u suradnji sa SKC-om pri Sveučilištu u Rijeci.