Mrave Brojim, Rijeka, 2022.

Impulse festival

Mrave brojim

Subotnji izlazak upotpuniti će glazbeni kolektiv Mrave brojim. Nakon niza video spotova, gostovanja, nagrada vrijeme je za samostalnu promociju i upoznavanje o opjevanoj Zemlji Kamenog Bizona.

Mrave brojim je glazbeno-umjetnički kolektiv iz Rijeke, kojem je izašao prvi cijeloviti mravobroj pod nazivom ”Zemlja kamenog bizona”, u srpnju 2021. Glazba koja dolazi iz te zemlje zanimljiva je kombinacija indiea i psihodeličnog rocka.

Mi smo glazbeno umjetnički kolektiv koji će te odvesti u Zemlju Kamenog Bizona, u slobodan i nezagađen prostor zvuka, priče i slike, koji titra proizvoljnom i promjenjivom brzinom ne oponašajući pritom prizore koje si već osjetio, prostor praktičan i sklopiv, koji možeš ponijeti sa sobom uvijek kada to poželiš”.

Nekadašnji resident Nemo puba, Bonko vraća se u drugoj epizodi ”Povratka otipsanih” na mjesto zločina. Bonko je u prostoru tadašnjeg Kluba Place prije desetak godina puštao muziku kao član legendarnog tandema Indi i Zded. Za koncert Mrave Brojim ovom prilikom je pripremio posebnu kombinaciju indiea, midwest ema i elektro popa koja često završi u štali.

Program se provodi u suradnji sa SKC-om pri Sveučilištu u Rijeci.