Russian Circles + Helms Alee, autor: Karlo Čargonja

Vodič kroz koncertnu jesen

Detaljan jesenski vodič preporučenih evenata u Rijeci, ali i posebni bonus izleti.

Svaki je kraj novi početak, a kraj ljeta donosi nam početak nove, 14. klupske sezone. Uz još jednu prostornu turbulenciju ipak smo pripremili nekolicinu živih nastupa u kojima nas očekuje premijerna riječka gostovanja, promocija aktualnih izdanja, nastavak uhodanih i neke nove suradnje uz jubilarni 20. sajam ploča. Ipak, sve počinje uz tradicionalan pozdrav ljetu. 

08.9. DISTUNE NA PAJOLU

Opraštamo se od ljeta tradicionalno, po peti put na najdražoj plaži Pajol. Za ovu priliku imamo i posebnu gošću. Riječ je o Martini, urednici emisije HEX (“heavy and experimental“) koja se emitira svakog ponedjeljka na Radio Roži. Baš kao i u emisiji, Martina nam sprema svoju posebnu playlistu – uglavnom rocka, (post)metala, noisea, hardcore-a te svakojakih mikrožanrova ispred, iza i između navedenih.

Sukladno tradiciji, za najs(p)retnije spremamo i selekciju nagrada uz uvodni glazbeni set. Naravno, kako to biva domaćin, Pajol beach bar priprema tekuća osvježenja.

Vidimo se na plaži, u petak 8.9., od 20h.
napomena: u slučaju lošeg vremena program se otkazuje.

16.9. Iv/An @ PEEK & POKE

Nakon prošlogodišnjeg gostovanja na dvodnevnoj proslavi 15 godina muzeja Peek&Poke, u društvu Microslava i Remutea, Iv/An se vraća u Rijeku, u subotu, 16. 9. gdje će u istom prostoru izvesti revijalan odabir pjesama iz dosadašnjeg repertoara.
Drugim riječima sprema se plesno, intimno darkwave / post-punk druženje.

O njegovom radu do sada se prigodno pisalo i u svjetskim razmjerima (Artforum, SKUG, Documentary Evidence i Electronic Sound), povremeno se začuje i u svjetskom radijskom eteru – čak je i Henry Rollins obratio pažnju, nekoliko puta predstavivši njegov rad u svojoj emisiji.

ULAZNICE & INFO

Ulaz je besplatan, ali je potrebno preuzeti ulaznice u muzeju Peek&Poke tijekom radnog vremena od 10h – 18h preko tjedna i subotom od 11h do 16h. Broj ulaznica je ograničen.

24.9. God Is An Astronaut @ Klub Močvara, Zagreb

Povratak jednog od najvećih imena post-rocka žanra u zagrebački Klub Močvara. God Is an Astronaut osnovan je od strane Nielsa i Torstena Kinselle 2002. godine, svako glazbeno djelo kojem je bend od tada udahnuo život nudilo je intenzivnu zvučnu kulisu, vodeći slušatelja kroz eterično i emocionalno ronjenje u beskrajne atmosfere. Ovoga puta je naglasak na proslavi 20 godina karijere benda uz posebnu izvedbu kultnog albuma “All Is Violent, All is Bright”.

Zajedničku organizaciju potpisuju zagrebački Subsonic events i riječki Distune promotion.
napomena: u prodaji je ostalo zadnjih 200-tinjak ulaznica

ULAZNICE & INFO

ULAZNICE: 18,56 € (pretprodaja) // 21,24 €  (na dan koncerta)
PRODAJNA MJESTA: Dirty Old shop (Zagreb) // Dallas music shop (Rijeka) // Entrio

30.9. Music ON! – Bad Daughter + Šarena Pojava + Valovi @ Pogon kulture

Riječki alternativni koncert jeseni naziva Music ON! kao i svake godine dosad, u gotovo tri sata živih nastupa predstavlja tri nova aktualna izvođača, svaki sa svojom interpretacijom različitog žanra. Od emo punka preko rap-rocka do indie/electro ritma, jednostavno zaabava je garantirana!

Bad Daughter 

Maračniji, ali plesan elektronski indie-rock sa posebnom live produkcijom. Nakon otvaranja za Florence + The Machine u pulskoj Areni vrijeme je i za riječku promociju hvaljenog debi albuma “Let Me Panic”.

Šarena Pojava

Groove, distorzija, truba i rap. Sukladno imenu, Šarena Pojava je šaren kolaž satire, ozbiljnosti, blesavih anegdota sa glazbenom podlogom rapa, grunge, punka i rocka. Iako će riječkoj publici premijerno izvesti svoj posljednji album “Ravnoteža”, set pojačavaju sa nadolazećim materijalom. 

Valovi

Iako za sebe kažu da su pop, riječki Valovi su miks utjecaja indija, ema, panka i diska. Iza sebe imaju debi album “Svalbard”, a na Music ON! predstavljaju i nove pjesme.

ULAZNICE & INFO

ULAZNICE: 11 € (pretprodaja) // 15 €  (na dan koncerta)
PRODAJNA MJESTA: Dallas music shop Rijeka // Entrio

03.10. Eyehategod + Iron Walrus @ MKNŽ,  Ilirska Bistrica

Najmračnija večer naših krajeva rezervirana je za sludge legende Eyehategod koji će uz stoner-doom četvorku Iron Walrus prvi put nastupiti u llirskoj Bistrici – u bratskom klubu i zajedničkoj suradnji s MKNŽ.

Koncert je dupla porcija sludge/stonera, noise i doom metala, te je topla preporuka ljubiteljima navedenih žanrova.

ULAZNICE & INFO

ULAZNICE: 17 € (pretprodaja) // 20 €  (na dan koncerta)
PRODAJNA MJESTA: Stripe link // ulaz u klub

21.10. Sajam ploča @ Exportdrvo

Nastavak vinilne tradicije na jubilarnom 20. okupljanju ljubitelja ploča. Ulaz je slobodan, a izlagače molimo da prijave svoj dolazak slanjem maila na elektroroni@gmail.com.

Sajam ploča je na programu u subotu, 21.10. i traje do 10h do 17h .

ŠTA DALJE?

Svim ljubiteljima živih nastupa ili ugodnih druženja sa kul glazbenim podlogama preporučamo i radijsku emisiju Alternator (petkom od 18.15h do 19.15h na Radio Rijeci) gdje urednik i voditelj Mladen Stipanović redovito nudi presjek novih izdanja, uz sjajne retrospektive dajući prostor i za lokalne snage.

No, vrhunac svega je svakako odlazak na koncert, stoga izaberite nešto od ponuđenih live premijera probrane glazbe i vidimo se!

P.S.

Nastavak programa je u planu, slobodno nas zaprati na društvenim mrežama, dodaj se na newsletter ili svako toliko baci oko na naš web.