Eyehategod, autor: willemvsbreugel

''Nesvrstani''

Eyehategod + Iron Walrus

U sklopu svoje evropske turneje sludge metal legende Eyehategod dolaze premijerno u kultni klub, MKNŽ u Ilirskoj Bistrici. Društvo im pravi drone/noise/sludge/metal bend Iron Walrus.

EYEHATEGOD

Kao bend koji je pomogao stvoriti žanr, kao i izjednačiti grad sa zvukom, Eyehategod su uvijek ostali skromni kad god bi se riječi poput “legenda” bacale okolo da ih opiše. Stvar s legendama je da one postaju sve jače s vremenom i godinama; usmena predaja bila je ljubazna prema bendu. Eyehategod iz New Orleansa sada je veći nego ikada u svojih 25 i više godina kao bend.

Većina ljudi koji poznaju bend imaju priču za ispričati ili su čuli priču o dečkima. Bez obzira na to jesu li to povratne informacije o zbunjenoj publici White Zombie tijekom svog uvodnog angažmana u arenama (nastupali kao predgrupa) sredinom devedesetih, bilo da im je zabranjen pristup određenom mjestu jer su napali promotora barskom stolicom ili su čistili cijele male gradove od opskrbe drogom, te su se priče tijekom godina proširile metal zajednicom, obično kroz igru jednog dobrog čovjeka, čime su postali jedan od najozloglašenijih bendova u svijetu.

Zasigurno nije prvi bend koji je okružen mitovima i predanjima, Eyehategod ostaje i rastuća snaga u konačnici dolazi od glazbe. Nitko ne riffuje kao Jimmy Bower i Brian Patton. Bubnjar Joey LaCaze godinama je svirao (umro 2013.) i držao ga zajedno s brojnim basistima, čineći to besprijekorno s Garyjem Maderom tijekom proteklog desetljeća. Pjevač Mike IX Williams uvijek je bio u stanju sažeti ruševine života kroz svoje tekstove i vokal. Sve u kombinaciji, glazba je najistinitija, uznemirujuća kakofonija zvuka.

“Black Sabbath pomiješan s Black Flagom s malo Skynyrda i elementom bluesa ubačenog tamo”, Bower je jednom rekao o zvuku benda. Mike Williams i ekipa ostaju prepoznatljivi po svom punkerskom instinktu, južnjačkoj rockerskoj melodiji i blues dodirima, koji se pretaču u jedinstveni destilat povratne informacije i agonije. Ukratko, Eyehategod uvijek teško pada. Bez obzira na vrijeme konzumacije.

IRON WALRUS

Negdje gdje se spajaju stoner, sludge i stari metal djeluje Iron Walrus. Doomerske žudnje i obožavanja riffova, kao i noiserske eksplozivnosti ne nedostaje ni na svježem albumu “Tales Never Told” koji predstavljaju na ovoj turneji. Nakon dvije turneje s Crowbarom, dijeljenja pozornica sa Sodomom, Khemmisom, Pentagramom i Rootsima, nastupa na londonskom Desert Festu, Rockavaria, Hammer Of Doom Festivalu, Stoned From The Underground i Hellseaticom, ovaj put bit će im idealno društvo “braća po blatu”, Eyehategood.

Koncert je realiziran u suradnji s MKNŽ Ilirska Bistrica.

Ulaznice

PRETRPODAJA: 17
NA DAN KONCERTA: 20
PRODAJNA MJESTA:  preko sustava // na ulazu u klub