Šarena pojava promo foto

Music ON!

Bad Daughter + Šarena pojava + Valovi

Ovogodišnje izdanje programa Music ON! u potpunosti je podcrtano s novim i aktualnim imenima alternativne glazbe. Tri benda u tri potpuno različita žanra garantiraju tri sata zabave!

Bad Daughter

Dunja Ercegović, koja je na široj glazbenoj sceni poznatija kao Lovely Quinces, kroz projekt Bad Daughter poigrava se unutar granica indie pop žanra dajući mu nešto tamniju, ali plesnu i pitku viziju.
Bad Daughter dolazi premijerno u Rijeku promovirati svoj sjajni i nagrađivani debi album “Let Me Panic” u punom sastavu s pratećim bendom i posebno scenskom rasvjetom.
Album “Let Me Panic” nastajao je tri godine, a rađen je u suradnji s Leonardom Klaićem koji potpisuje produkciju i aranžmane. Pjesme plešu unutar indie pop žanra, s osjetnim naslanjanjem na elektonsku glazbu, odnosno kako Dunja dodatno pojašnjava pojašnjava, pune su utjecaja koji proizlaze iz svega što ona i Leo privatno slušaju.
U tekućoj godini osim rada na novim pjesama iza nje je niz sjanih nastupa (između ostalih otvaranje za Florence + The Machine u pulskoj Areni), a bogatija je i za statue Pop&Off izvođača godine te za Pjesmu godine za singl “Bite Your Tongue”.

Šarena pojava

Šarena pojava jedna je od onih pojava – pardon, grupa – koje su začete slučajnim susretom u kasnim satima jednog dobrog tuluma. Dva dečka iz Siska, Mirko Međed – rocker u duši, s dugogodišnjim stažem u bendu Pištolj na gumene metke – i Dario Županić – u tamošnjim hip hop krugovima poznat i kao Župnik – kliknuli su na prvu te se našli u zajedničkom projektu. Ubrzo su nanizali naramak pjesama društveno-socijalne, intimno-ljubavne i satirično-humoristične tematike, tečno odrepane, te ojačane zvučnom slikom čvrstog rocka, grungea i punka. U bend uskoro uskaču kolege im Matija Lović na bubnju, Valentino Žmirić na basu i Sven Tomanić na trubi. A nakon svega pridružujem im se i Marin Galić na saksofonu, te Pojava postaje kompletna. I šarena.

Valovi

U proljeće ove godine kompletira se postava benda Valovi za kojeg sami kažu da je nastao slučajno. U proteklih pet godina mogu se pohvaliti s nekoliko dojmljivih živih nastupa kao i albumom prvijencom “Svalbard”. Bend je u uzlaznoj putanji, a trenutno radi na novom EP-u imena “Barbados” koji bi do kraja godine trebao ugledati svjetlo interneta. Što se glazbenog stila tiče osjeti se utjecaj indija, ema, panka i diska no kako bi se svi članovi benda složili, sve je to pop.

Ulaznice

PRETRPODAJA: 11
NA DAN KONCERTA: 15
PRODAJNA MJESTA: Dallas music shop (Rijeka) // Entrio

Servisne informacije

Program je djelomično sufinanciran od strane Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija RH te HUZIP-a.