Iv/An, autor: Svetozar Nilović Tozo

''Nesvrstani''

IV/AN

Nakon prošlogodišnjeg gostovanja na dvodnevnoj proslavi 15 godina muzeja Peek&Poke, u društvu Microslava i Remutea, Iv/An se vraća u Rijeku 16. 9. gdje će ponovo u prostoru Peek & Poke izvesti revijalan odabir pjesama iz dosadašnjeg repertoara.

Nakon godina stvaranja u eksperimentalnom duetu Narrow, preko solo-pseudonima “1/2” i “Umrijeti za strojem”, Iv/An okreće novu početnu stranicu 2015. godine, do danas već nabrojavši čitav niz izdanja, među njima i ona za međunarodne izdavače (TONN Recordings, Fettkakao, Vinylograph i u novije vrijeme za Creme Organization).

O njegovom radu do sada se prigodno pisalo i u svjetskim razmjerima (Artforum, SKUG, Documentary Evidence i Electronic Sound), povremeno se začuje i u svjetskom radijskom eteru – čak je i Henry Rollins obratio pažnju, nekoliko puta predstavivši njegov rad u svojoj emisiji. Iv/An je uređivao i vodio vlastiti samizdatski label 0.5 (ugašen tijekom pandemijske krize) na kojem je uz vlastite uratke punih 10 godina predano objavljivao i muziku brojnih autora s ovdašnje i svjetske underground scene, uključujući i suradnje s istima, a od 2020. pokrenuo je nova dva paralelna labela – Tonal Shifts i Ovozemaljske stvari. Njegove suradnje s drugim autorima uz samostalno muzičko djelovanje, nastavljaju se. Nedavno mu je na ploči reizdan debi album iz 2016. – ”Self And Selfish”, od strane kultne haške underground etikete Creme Organization, a ove jeseni u pripremi su i novi 7” singl za bečki Fettkakao, te suradnički EP s predstavnicima koprivničke metal i noise scene – Wojtyla i Mycena, na njegovom spomenutom labelu Tonal Shifts.

Koncert je realiziran u suradnji s muzejom Peek&Poke.