proljetni koncerti u rijeci distune promotion

Koncertna zabava u svibnju

Povratak stranih izvođača i nove glazbene premijere, saznaj što smo sve upakirali u nikad bogatiji nastavak koncertnog proljeća.

05.05. MY BUDDY MOOSE + FALLEN DOWN MOON @THE BEERTIJA

Intiman koncert domaćih americana prvaka My Buddy Moose i žminjskog kantautora Fallen Down Moon. Oba izvođača spremaju live premijeru neobjavljenog materijala. Ovo nam je ujedno i posljednji koncert u Beertiji ove sezone.

Posebna preporuka za ljubitelje glazbe The Walkaboutsa, Chrisa Eckmana, Toma Waitsa.

ULAZNICE: 40 kn (pretprodaja) // 60 kn (na dan)

09.05. RUSSIAN CIRCLES + HELMS ALEE @POGON KULTURE

Jedan od najvećih bendova post-metala, antologijski trio Russian Circles konačno dolazi u Rijeku. Koncert je i regionalna ekskluziva, a bend će premijerno svirati materijal sa svog aktualnog izdanja “Blood Year”. Večer otvara sludge/post hardcore trio Helms Alee promovirajući svoj novi album “Keep This Be the Way”.

Posebna preporuka za ljubitelje glazbe Isis, God Is An Astronaut, Mogwai, Cult of Luna.

ULAZNICE: 135 kn (pretprodaja) // 160 kn (na dan)

21.05. PUNK MANIFEST: MOTUS VITA EST + NULA + DEAFNESS BY NOISE @POGON KULTURE

Serijal “Natrag u budućnost” dobio je svoj nastavak u punk tonu. Velikani domaćeg punk/hardcore zvuka Nula, Motus Vita Est i Deafness By Noise predstavljaju dosadašnja (re)izdanja, ali i poptuno novi materijal koji njihovi fanovi želno iščekuju. Sva tri benda u Rijeci nisu nastupila godinama, tako da nam se sprema i throwback za pamćenje. Koncert je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije, a organizator je Pozitivan ritam iz Zagreba/Pule.

Posebna preporuka za ljubitelje glazbe Discharge, Anti-otpad, Ratos de Porao, G.B.H.

ULAZNICE: 50 kn (do 5.05.) // 60 kn (do 20.05.) // 80 kn (na dan)

27.05. PO’ METRA CRIJEVA + SHE LOVES PABLO + ŠIZA @POGON KULTURE

Rock eksplozija za kraj – zatvaramo klupsku sezonu u grooveu, distorziji i Ča-metalu. Za glazbenu podlogu zasluženi su Po’ Metra Crijeva, Šiza i She Loves Pablo. Masni riffovi, drum & bass divljanje, pa i urlanje na čakavskom jedan je od scenarija večeri. Kako to biva, bendovi su začinili setove novim materijalom, dok Šiza nastupa premijerno pred riječkom publikom. Koncert je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

Posebna preporuka za ljubitelje glazbe Kyuss, Seven The Spell, Nightstalker, Death, Royal Blood.

ULAZNICE: 80 kn (pretprodaja) // 100 kn (na dan)

28.05. STEVEN BROWN @CIRCOLO

Muzej informatike Peek&Poke svojih 15 godina rada proslaviti će i koncertom Stevena Browna – frontmena kultnog eksperimentalnog post-punk benda Tuxedomoon. Promocija novog samostalnog albuma “El Hombre Invisble” u predivnom prostoru – Circolo-a kao nagovještaj ljeta.

Posebna preporuka za ljubitelje glazbe Pere Ubu, The Residents, Cabaret Voltaire.

ULAZNICE: 125 kn (pretprodaja) // 155 kn (na dan)

28.05. SAJAM PLOČA + ARTBAAZAR @KRUŽNA ULICA

Završetak ovogodišnjeg izdanja Impulse Festivala u hladu Kružne ulice gdje će osim najbolje ponude vinila obogatiti posebna suradnja s artBazaarom. U pripremi je poseban štand sa Distune distribucijom. Ulaz je slobodan.