Natrag u budućnost #2: Punk manifest

Motus Vita Est + Deafness By Noise + Nula

U subotu, 21. svibnja, u Pogonu kulture u Rijeci, održava se drugi dio serijala koncerata Natrag u budućnost, ovom prigodom nazvan Punk manifest, kada će se na pozorncu popeti 3 domaća, tvrdokorna pank benda, koji zajedno broje gotovo 100 godina postojanja.

MOTUS VITA EST

Motus Vita Est je avantura koja traže više od 30 godina započela je daleke 1988. ovim rječima: ” Želim da krenem brzo i snažno, da lomim i rušim sve što me koči, da stvorim vlastiti red. Motus vita est!”

Iza njih su šest studijskih albuma, tisuće prijeđenih kilometara, na kojima svoj snažan zvuk donose publici koja ne pristaje na kompromise.

DEAFNESS BY NOISE

Deafness By Noise, samoborski hc pank osnovan davne 1991., broje izdana dva EP-a i šest LP-a, od kojih posljednja tri izlaze u Njemačkoj u suradnji s poznatim producentom Andyjem Classenom, poznatom po radu sa sastavima Rykers, Holy Moses, Dew-Scented i Tankard.

Na pretposljednjem albumu “A Long Way Down” izdanom za Strength records, produkciju potpisuje svjetski poznati producent Paul Logus poznat po radu s bandovima poput Anthraxa, Stonesoura, Clutcha, Public Enemya, Pantere…

Do sada imaju više od tisuću odrađenih koncerata i turneja na kojima dijele pozornicu sa sastavima kao što su Suicidal Tendencies, Sick Of It All, Biohazard, Madball, D.R.I., Slapshot, H2O, Wisdom in Chains, Raw Side.

NULA

Nula je kultna šibenska grupa nastala davne 1993. kada izdaju dva EP-a od kojih je onaj drugi, legendarni ”Pobjedimo laž” doživio antologijsko vinilno reizdanje, simbolično baš u 2020.

Najlakše bi ih bilo opisati riječima Marka Podruga, novinara portala Ravno do Dna: ”Njihov hard core pristup glazbi i životu, sirova iskrenost i još sirovija produkcija, nisu ih samo učvrstili u prvu ligu ovdašnjeg undergrounda, nego su ih lansirali na turneje po Europi. Frua, Mitre, Roša, Jorde i Meniga od svih su šibenskih glazbenika dobacili najdalje. A pritom su pobijedili besparicu, cenzuru, hejtere, diskografe, ignoranciju medija. Punkom su pobijedili punk.”

Program se provodi u suradnji s Pozitivnim Ritmom iz Pule.