Iza naziva Impulse stoji višednevno festivalsko događanje kojem je osnovni cilj promocija urbane kulture, posebno njenog glazbenog segmenta. Manifestacije koje se odvijaju tijekom trajanja festivala kroz različite medije i događaje (koncerti, filmovi, likovna umjetnost, tribine) bave se glazbom koja je okosnica i poveznica festivala. Glazba kroz različite umjetničke forme i medije otvara nove, drugačije poglede na samu glazbu, te općenito na koncertnu i klupsku kulturu.

U duhu toga je i slogan: Music is everywhere, koji na jednostavan i međunarodni način komunicira i zaokružuje programsku shemu festivala.

   U protekla tri izdanja festival je ugostio mnoga respektabilna imena iz područja glazbe, bilo da je riječ o domaćim ili stranim gostima. Svakako treba istaknuti premijerna gostovanja i nastupe bendova-Lee Ranaldo (ex Sonic Youth), Wovenhand, Mono, Mike Watt, a svoj sud o aktualnim problemima na području glazbe kroz tribinu dali su svi važniji regionalni akteri-Buba Booking, Kino Šiška, Žedno uho, LAA, PDV ritam, klub Močvara... uz specifične izložbe  ili pak plesne predstave Impulse festival zaokružuje zamišljenu cjelinu, poticanje urbane kulture.

                                                                                               Program za 2017.

       

Impulse fb festival coverProgram za Impulse festival 2016

ImpulseFestival2015

Program Impulse festival 2015

 

  ImpulseFestival2014  

Program Impulse festival 2014