distune blog

3 6 5 je prošlo dana…

Prije godinu dana lansirali smo našu novu web stranicu! Iako smo još u beta verziji, ovim blog postom želimo podjeliti općenito dojmove, postignute rezultate i ciljeve, kao i buduće planove.

BLOG

Iako je blog mjesto gdje publika saznaje najvažnije informacije o našim (i partnerskim) eventima, osnovna mu je svrha promocija kulture u cjelini. S(p)retno smo ga nadopunili posebnim highlitsima kao što su Tune IN! (mjesečni izbor nekolicne novih izdanja lokalne glazbe), autorskim tekstovima naših suradnika i osvrtima na održane programe. 

Kako redovito izlaze nove objave (točno 50 blog postova u proteklih godinu dana), nije loša ideja ostati u petlji – stoga preporučamo i naš newsletter (dovoljno je upisati svoj e-mail u formu na dnu stranice).

ARHIVA

Arhiva ne predstavlja samo CV našeg rada, već je ujedno i najbolje mjesto za prisjetiti se nekih posebno dragih koncertnih večeri. Tako većina evenata ima i svoju foto galeriju, službeni plakat te recenziju.

Sve u svemu, unatoč pandemiji arhiva se u posljednjih godinu dana podebljala za 27 evenata. Puno više ih je u planu za 2022.!

Preporuka za istraživanje je i posebna Arhiva plakata koja obuhvaća službene plakate s turneja, filmskih projekcija, autorske radove koje potpisuje Radnja pa i old-school riješenja s početka našega rada.

POPRATNA STATISTIKA

Veseli nas što web stranica bilježi u posljednjih godinu dana preko 3800 posjetitelja. Prednjači Zagreb kad govorimo o gradovima, te naravski Hrvatska kad je riječ o zemljama, ali našlo se i “turista koji vole škicnuti” iz još 40-ak zemalja svijeta. Što se sadržaja tiče – našu publiku najviše zanimaju sezonski koncertni vodiči i spomenuta arhiva. Autorski tekstovi gostiju sa bloga isto visoko kotiraju – najpopularniji (i toplo preporučen) je osvrt na reizdanje Parafa autora Damira Batarela.

BUDUĆI PLANOVI I NADOGRADNJE

Kad se osvrnemo na proteklu godinu (a još toliko je u biti i trajala priprema i realizacija same stranice) više smo nego zadovoljni. Uz redovite (koncertne) aktivnosti koje prečesto guši papirologija, uspjeli smo naći vremena baviti se webom i njegovim sadržajem. Naravno da je u planu nadogradnja i jačanje na svim razinama (programski, digitalno..) no cilj ostaje isti – izgradnja glazbene zajednice koju oplemenjuje dijeljenje kulture dobrog koncerta, izložbe, filma ili festivala.

Za 2022. osim novih blog postova i Spotify plejlisti spremamo nove formate sadržaja, još novih osvrta i poneko iznenađenja. Radnja sprema nove vizuale, mi spremamo novi program, a uskoro kreće i 9. izdanje Impulse Festivala.

Hvala na podršci!