More Svirka?! Sisak, 2022.

MORE SVIRKA?!

Ciklus koncerata nezavisnih bendova u organizaciji Kluba mladih Skwhat iz Siska.

Riječ je o ciklusu od četiri koncertna programa koja će se održati u Klubu Skwhat unutar sljedećih pet mjeseci. Prava prilika da (opet) oživi prostor, napune se baterije, okupi društvo te uz dobru glazbu započne jedna nova priča. Tim više, imajući na umu kompletnu situaciju koja je zadesila Sisak i okolicu, raduje nas poziv od bratskog Geeneger Records s kojim smo partneri u programu. Klubu mladih Skwhat i sveukupnoj organizaciji ovim putem šaljemo podršku u pokretanju programa uz želju da zamišljeno bude i ostvareno.

Klub Skwhat je u svakom smislu te riječi – prostor slobode mladih. Međutim, tradicija koncertnih programa s više od 15 godina iskustva također je “poljuljana” prvo pandemijom, a onda i potresom. Klub je u posljednjih godinu dana gotovo pa u potpunosti stao s provedbom koncertnih programa. Iako je zgrada zelena, bilo je potrebno neko vrijeme da mladi koji njome upravljaju ponovno čvrsto stanu na noge nakon svega što su u kratkom razdoblju proživjeli. Prijavom na natječaj “Jer svirati se mora 2” ideja o vraćanju svirki u prostor Skwhata želimo ponovno stvoriti prostor u kojem nezavisna kultura može živjeti – prostor za slobodno stvaranje umjetničkog i kulturnog sadržaja od mladih i za mlade.”

Klub mladih Skwhat

Prva epizoda

Prvi ciklus je na rasporedu već u subotu, 26.2. Trolist bendova; Emphasis, Beluga i Pomelo Chess Society povezuje trolist gradova; Čakovec – Zagreb – Rijeka.
Žanrovski govorimo o instrumentalno post-metal/rock/math/noise kombinaciji.
Bendovi su nabrijani, a prostor je spreman. Pozivnica je poslana!

Pomelo Chess Society “Jure” live session

Program “More svirka?!” sufinanciran je putem natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

p.s. dan prije Siska, u petak, 25.2. Emphasis i Beluga dolaze i u Rijeku!

Emphasis + Beluga_Distune vam predstavlja_Poster Design By_Radnja
Emphasis + Beluga concert poster design by Radnja