Emphasis, Beluga, Ochi, Rijeka 2022.

Distune vam predstavlja...

Emphasis + Beluga

EMPHASIS

Čakovečka skupina Emphasis vraća se u Rijeku nakon četverogodišnje stanke s novim materijalom kojeg će odsvirati u kombinaciji s pjesmama sa prijašnjih albuma, primjerice Black Mother Earth.

Kroz godine rada, Emphasis bruse svoj jedinstveni zvuk, oslanjajući se na izražene rifove i mračnu atmosferu. Radi se o spoju metal i post rock glazbe u kojem se isprepliću žestoki elementi s melodičnim dijelovima te mnoštvom ambijentalnih prijelaza.

Dečki premošćuju nekoliko glazbenih žanrova, a inspiraciju traže u velikanima kao što su Caspian, Russian Circles, This Will Destroy You, Enslaved i Isis.

BELUGA

Beluga je nastala 2018. godine, dok su njeni dobro poznati članovi aktivni na sceni još od 90-ih (Analena, Ha Det Bra, Pepel Puh, I Don’t Think So!, Pitsome Pete… ). Bend je u početku bio dvojac koji je uz pomoć efekata i loopera zadao temelje prvim pjesmama, a nakon priključenja basiste dobiva na ritmičnosti, žestini i više organskom zvuku. Samim time širi se i zvučna slika benda, upotpunjena video projekcijama u vlastitoj produkciji.

Iako ih se najčešće uspoređuje s žanrovskim velikanima poput God Is An Astronaut, Mogwai, Explosions In The Sky… uz post rock pristup, zvuku pridodaju utjecaje alternative 80-ih, stoner rocka, pa čak i grungea.

U svome premijernom nastupu, riječkoj publici će se predstaviti debitantskim EP-em “Oceans Apart” u izdanju Geenger Recordsa u prosincu 2021.