ABOP, Rijeka, 2022.

Vikend program ispunjen glazbom za svih!

Zadnji vikend u svibnju obilježiti će različiti formati, žanrovi i posebna glazbena gostovanja. Koncertna vikend zabava počinje u petak distorziranim glazbenim paketom u kombinaciji triju bendova. Subotnje jutro i poslijepodne rezervirano je za tradicionalni sajam ploča, pojačan artBazaar-om na novoj lokaciji, ispred i unutar zgrade Exportdrva. Tu istu večer povodom 15 godina postojanja muzeja informatike Peek & Poke, na riječki nastup dolazi osnivač legendarnih Tuxedomoon, Steven Brown.

Distorizirani glazbeni paket u Pogonu kulture

Po’ Metra Crijeva, She Loves Pablo i Šiza čine distorzirani glazbeni paket koji je na rasporedu u petak, 27.05. u Pogonu kulture. 

   Po’ Metra Crijeva su prvi i jedini Ča-Metal bend koji inspiraciju crpi iz istarskih legendi, mitova i priča, a glazbu rade pod utjecajem istarske ljestvice i metala. Osnovani 2003., iza sebe imaju tri albuma u vlastitom izdanju, a za ovu prigodu izvesti će i nekolicinu novih pjesama kao najavu novog albuma.

Jedni od stupova domaće alternativne scene već gotovo 15 godina su i She Loves Pablo. Njihovi masni, bluesom prožeti riffovi, prodorni vokali i moćni ritmovi, u kombinaciji s eksplozivnim i preciznim nastupima zaradili su im reputaciju jednog od najboljih live bendova uopće.

Na premijerni riječki nastup dolazi Šiza. Nabrijani drum & bass duo koji pluta na ivici između glasnog garažnog rocka i sirovog post-punka. Prošle su godine objavili debi album “Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem” koji je ubrzo stekao sjajnu reputaciju i kod kritike i kod fanova.

Po' Metra Crijeva + She Loves Pablo + Šiza_Glazbeni paket_Poster design by_Radnja
Po’ Metra Crijeva + She Loves Pablo + Šiza concert poster design by Radnja

Sajam ploča + artBazaar u Exportdrvu

U subotu od 10h do 17h ispred i unutar zgrade Exportdrva (Grobnička riva) održati će se  sajam ploča i artBazaar

Tradicionalno okupljanje ljubitelja gramofonskih ploča, ali i drugih glazbenih formata, početak kolekcionarstva ili pak jednostavno ugodno subotnje druženje začinjeno posebno glazbenom podlogom jednostavan je opis još jednog izdanja sajma ploča.

Misao vodilja pri organizaciji artBazaara, ponuda je raznolikog asortimana proizvoda te promocija lokalnih, kvalitetnih, ručno izrađenih proizvoda i brandova.

Tako će se publici izlagači predstaviti na preko 30-tak štandova, što glazbe što rukotvorina, uz naravno slobodan ulaz za sve posjetitelje.

Sajam ploča #17 + artBazaar, Rijeka, 2022.
Impulse Festival #9 Sajam ploča #17 + artBazaar, 23.04.2022. @ Exportdrvo

Steven Brown za 15 godina muzeja Peek & Poke

Ove godine riječki muzej Peek&Poke obilježava 15. godinu opstanka i postojanja. Povodom malog jubileja pripremljen je prigodni program kroz tekuću godinu koji se sastoji od izložbi, radionica, promocija i koncerata.  Upravo s jednim specijalnim koncertnim gostovanjem, Peek&Poke se prisjeća, ali i daje priznanje i glazbenim autorima koji su povezani s muzejom.Riječ je o nastupu Stevena Browna, osnivača legendarnih Tuxedomoon koji će se održati u iznimnom prostoru Zajednice Talijana (Circolo) u subotu, 28.05.

Steven Brown dolazi u Rijeku promovirati svoj novi album „Le Hombre Invisible“ kao prva post-Tuxedomoon europska turneja. Koncertnu postavu osim Browna čine Luc van  Lieshout (Tuxedomoon) i Benjamin Glibert (Aquaserge). Osim novog albuma na set listi će se naći i pjesme Tuxedomoon-a.

Steven Brown (Tuxedomoon)_Poster design By_Ivan Antunović
Steven Brown (Tuxedomoon) poster design by Ivan Antunović

Dobrodošli na Glazbeni vikend program kao nagovještaj vrućeg ljeta!