Upadaj u kombi, Rijeka, 2022.

Upadaj u kombi

Upadaj u kombi je naziv programa koji zapravo na bazičan način opisuje najvažniji cilj postojanja svih bendova; a to su nastupi uživo ili jednostavnije koncerti.

INFO

Upadaj u kombi je naziv programa koji zapravo na bazičan način opisuje najvažniji cilj postojanja svih bendova; a to su nastupi uživo ili jednostavnije koncerti. No, u ovome slučaju ti koncerti imaju “dodatnu” vrijednost jer spajaju i otkrivaju: nova mjesta, nove lokacije, nove publike, nove bendove stvarajući tako nove suradnje. Upravo uz neizostavnu žanrovsku isprepletenost samih aktera (od synth popa do ča-metala) glavna karakteristika je i zemoljopisna raspršenost. Publika tako dobiva priliku za upoznavanjem aktualnih kretanja ili pak ostvarenja na alternativnoj sceni dok glazbenici dolaze do nove fan baze, ali i novih iskustava. Novo iskustvo za bendove nije samo nastup nego i putovanje koje (ovisno o opcijama) donosi i nastupe dan za danom, tzv. tour moment.

No, to nije sve. Na tour moment osim bendova na put ide/u član/ovi naše organizacije i to “po zadatku”. A zadatak je osim upoznavanja s domaćinima prostora/organizatorima zapisati svoje dojmove u obliku pisanog ili foto izvještaja, svojevrsni tour diary.

Tako će ovog proljeća na put krenuti bendovi: Marinada, Šumski, The Siids, The Black Room, Po’ Metra Crijeva, My Buddy Moose i Ochi.

DATUMI

Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.