The Black Room, Ochi i Pomelo Chess Society na INmusic festivalu!

Na ovogodišnjem, jubilarnom 15-om izdanju INmusic festivala nastupiti će i tri riječka benda: The Black Room, Ochi i Pomelo Chess Society.

Najveći hrvatski festival INmusic nakon dvije godine nemogućnosti održavanja vraća se na staru lokaciju, Jarun. Osim jubilarnog 15-og izdanja, novitet je dodatni dan, tako da ovo izdanje traje puna četiri dana. Kako to i biva kad su obljetnice, line-up je impresivan, a predvode ih Killersi, Nick Cave and The Bad Seeds, Idles, Rival Sons, Rosin Morphy, Royal Blood i mnogi drugi. No, nama posebnu pozornost ipak privlači nastup čak tri riječka benda.

THE BLACK ROOM – ponedjeljak, 20.6.

Indie rock kvartet dolazi na krilima netom izašlog drugog po redu albuma “Motel Monaco“. U kombinaciji s novim utjecajima poput synth-popa i trip-hopa bend pristupa drugačijim metodama snimanja i stvaranja pjesama s kreativnijim, kompleksnijim i zrelijim odmakom. Rezultat toga je vrhunska audio produkcija i promišljena vizualna estetika, vidljiva u sjajnim video spotovima.

The Black Room nastupa na INmusicu u ponedjeljak, 20.6. na Hidden Stageu u 20h.
Ujedno, band nastavlja s promocijom albuma: 1.7. u Laubi (Zagreb) kao i 2.7. na Hoomstock festivalu (Hum na Sutli).

Redateljica: Kristina Barišić

OCHI – srijeda, 22.6.

Novo ime na riječkoj glazbenoj sceni Ochi dolaze na INmusic festival s aktualnim EP-om “Tremor“. Njihova je glazba kaotično putovanje obilježeno osjećajima straha, otpora, propadanja i prihvaćanja koje prate oštri riffovi, masni bass i kidajući refreni. Riječ je o kolažu žanrova kao što su grunge, stoner i post-hardcore.

Ochi zauzimaju Wolrd Stage u srijedu, 22.6. u 18h.
Nastup na festivalu im je dodatni push up ka stvaranju albuma prvijenca, a nakon INmusic-a proširuju svoju fan bazu nastupima: 24.6. Zvučanja festival (Mostar) i 25.6. Nigdjezemska (Zadar).

Redateljica: Hana Barić

POMELO CHESS SOCIETY – srijeda, 22.6.

Nakon godina sviranja u raznim riječkim bendovima tri zaljubljenika u šah, egzotično voće i rock ‘n’ roll udružili su snage i krenuli novim neistraženim putevima pod imenom Pomelo Chess Society. Instrumentalni rock trio iza sebe ima istoimeni album prvijenac, a u pripremi je već novi materijal.

Pomelo Chess Society melje Hiddne Stage u srijedu, 22.6. u 21.30h.
Nakon INmusic-a, bend se sprema i za nastup na prvom izdanju novog festivala Bear Stone, 2.7. (Slunj).

Redateljica: Mara Prpić