Music ON!, Rijeka, 2021.

Music ON! – ABOP, Grad, Svemirko, The Black Room

Cjelovečernji koncert s probranom žanrovskom lepezom glazbenika otvorenih za sve generacije. Četiri sjajna benda za četiri sata zabave u samome centru grada. Subota, 19.6. na trgu Riječke rezolucije glazba je ON!

Upravo u ovim nesigurnim vremenima glazba ne smije stati nego naprotiv, ona može biti pokretač dobrog duha, ali i novih ideja. Stoga je i program Music ON! zamišljen kao spoj lepeze u kojoj se izmjenjuju i nadopunjavaju glazbeni žanrovi na pozornici i sve dobne skupine u publici.

ABOP + Svemirko + Grad + The Black Room_Music ON!_Poster Design By_Radnja

ULAZNICE

Ograničen broj ulaznica je pušten u prodaju i dostupan preko sustava Entrio kao i u Dallas music shopu Rijeka (Splitska 2a). Cijena ulaznice u pretprodaji iznosi 65,00 kn, a na dan koncerta cijena se diže na 90,00 kn. 

NAPOMENA

Najavljeno događanje organizirano je uz poštivanje svih preporuka HZJZ-a za spriječavanje zaraze virusom COVID-19. Radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih, svi se sudionici i posjetitelji pozivaju na poštivanje preporuka – održavanje razmaka, nošenje maski gdje nije moguće držati razmak, korištenje dezificijensa.

“Pravila o obvezi imanja covid – potvrda o cijepljenju ili preboljenju se ne odnose na koncerte u sklopu akcije „Jer svirati se mora“. Stoga, nema nikakve potrebe za povratom ulaznica za koncerte u sklopu akcije „Jer svirati se mora“ budući da posjetitelji ne moraju biti dvostruko cijepljeni niti će morati dokazivati da su preboljeli Covid i na taj način stekli imunitet. Ti se koncerti odvijaju s drastično smanjenim brojem posjetitelja kao što organizatori slijede i sve druge sigurnosne i zdravstvene upute dobivene od nadležnih tijela.”
-Predsjedništvo Hrvatske glazbene unije

Grad, Rijeka, 2021.Svemirko, Rijeka, 2021.ABOP, Rijeka, 2021.The Black Room, Rijeka, 2021.

ABOP

Zagrebačka grupa ABOP u Rijeku stiže na krilima svog zadnjeg hvaljenog albuma “△” (aka Delta). Energična live electronica koju izvode na pozornici, svom prirodnom staništu, priskrbila im je titulu intrigantne i uzbudljive pojave na domaćoj sceni čiji nastupi garantiraju ekstatičan spektakl svjetskog kalibra.

Svemirko

“Mi smo bend, ali samo jedan lik radi glazbu. Nama je to kao kul, al ono, lik uopce ne konta neke stvari.” Svemirko u novoj postavi s novim albumom “Skalamerija” dolazi potvrditi status jednog od najomiljenijih bendova nove generacije.

GRAD

Grupa GRAD osnovana je 1985. godine u Rijeci i spada u onaj uski krug bendova koji su svakim novim albumom držali korak s recentnom svjetskom rock produkcijom. GRAD je najveći ”mali” hrvatski rock bend. Nakon preduge pauze u kojoj su članovi benda bili aktivni u drugim projektima, evo ih nazad, s novim materijalom, svježi i nabrijani!

The Black Room

Zvuk The Black Rooma podsjeća i ukorijenjen je u garažnom rocku s utjecajima neo-psihodelije i noise pop bendova s kraja 80-ih i 90-ih. Tekstovi pjesama nadahnuti su osobnim pričama, a njegovi protagonisti žive u pozadini rocka, poezije i noćnog života. Iskoristili su virusno vrijeme za novi album kojeg će upravo i premijerno predstaviti.

Vizualni identitet potpisuje dizajnerski dvojac iz Zagreba, Radnja.

Music ON! organizira Distune promotion u suradnji s tvrtkom Promocija d.o.o. i dio je akcije Ministarstva kulture i medija te Hrvatske glazbene unije “Jer svirati se mora” . Financijski je podržan i od strane Grada Rijeke – odjela za kultur te HUZIPa.