Let's Talk About music radionica

Let’s Talk About Music u svome petom izdanju!

Let’s Talk About Music je glazbeno edukativna radionica s osnovnim ciljem uključivanja novih snaga u glazbenu scenu i kulturni program uopće. Za desetero polaznika/ica pruža se prilika direktnog odnosa s organizatorima i stručnim mentorima. Kao i u prethodnim izdanjima radionica je besplatna.

Koncept

Let’s Talk About Music je edukativni projekt s jasnim ciljem razvoja i uključivanja novih aktera na glazbenoj sceni. Riječ je o glazbeno-edukativnim radionicama na kojoj polaznici uz prisustvo eminentnih mentora dobivaju jasniju sliku o glazbenoj kulturi u cjelini, ali i potrebno znanje za daljnji razvoj samostalno ili kroz neki oblik udruživanja.
Sama radionica podijeljena je u dva dijela: narativni i praktični dio.

Narativni dio sastoji se od pet modularnih predavanja koja će se održavati jednom do dvaput tjedno (najčešće vikendima) na botelu Marina i u klubu The Beertija. Predavači i mentori, stručni su suradnici i partneri same organizacije. Polaznici će se moći upoznati sa osnovama logistike cjelokupne organizacije, komunikacije i vizualnog identiteta, marketinga i odnosa sa javnošću te osnovama tehničke produkcije.

Paralelno s predavanjima održava se i praktični rad koji će biti omogućen na redovnim programima organizacije (različiti koncerti, Impulse Festival i slična događanja). Ovogodišnji bonus u odnosu na prethodne radionice, predstavlja novi, 5. modul – “Q&A polaznika s glazbenicima i organizacijom” u kojemu će se polaznici iz prve ruke upoznati s perspektivom i iskustvima članovima organizacije i glazbenog gosta.

Pregled modula

Organizacija glazbenog događaja – od izrade troškovnika do uspješnog eventa
Voditelj: Filip Pacak (voditelj tehnike Kluba Močvara i neovisni organizator Subsonic Events, Zagreb)

Marketing i odnosi s javnoćšu – komunikacija s publikom i partnerima putem medijskih kanala
Voditeljica: Jelena Androić (direktorica Liburnia Film Festival, Rijeka)

Vizualni identitet – uloga vizualne komunikacije u odnosu s publikom 
Voditelj: Antonio Karača (studio Radnja, Zagreb)

Tehnička produkcija – od čitanja ridera do tehničke realizacije zvuka i rasvjete
Voditelj: Miran Milić (Studio Palach i voditelj tehnike u klubu The Beertija, Rijeka)

Q&A polaznika s glazbenicima i organizacijom – razgovor na relaciji polaznici i organizacija kao sukus same radionice uz glazbenog gosta otvorenog za sva pitanja (od suradnje s organizacijom pa do dobrih i loših strana bavljenja glazbom)
Glazbeni gost: The Black Room (indie-rock bend iz Rijeke)

Kako se prijaviti?

Na radionicu se mogu prijaviti osobe od 18 do 25 godina starosti. Kako se svi moduli održavaju u Rijeci, u intezivnom razdoblju od ožujka do svibnja, molimo sve zainteresirane da čim bolje planiraju svoje obaveze i odvoje vrijeme za dolazak na radionicu. Podsjećamo, radionica je ograničena na 10 (deset) polaznika/ica.

Prijave se zaprimaju isključivo putem ovog linka, do 23.02.2023., a rezultate nove generacije polaznika objavljujemo 27.02.2023.

Sretno svima!

Peto izdanje radionice Let’s Talk About Music organizira Distune promotion, a sufinancirano je sredstvima Zaklade Kultura nova.