dodjela nagrada ambasador 2021

Ambasador – dodjela nagrada za elektroničku glazbu

 Jubilarno peto izdanje dodjela nagrade za elektroničku glazbu ili jednostavno Ambasador prošlog petka se dogodio u Opatiji. Vrijeme je bilo naklonjeno, sunčano, a mjesto akcije KC Gervais već je na prvi pogled ostavio sjajan dojam koji je tijekom dana i večeri opravdao očekivanja svih okupljenih.

 U startu šaljemo i riječi zahvale organizatoru, udruzi Klubska kultura, na pruženoj prilici za  suradnju. Naime, za ovogodišnje izdanje dobili smo priliku da sudjelujemo u glazbenom programu predlažući nastupe uživo. Brzim i jednostavnim promišljanjem izbor je pao na Flip Flop Fatality, The Siids i Marinadu. Novo, drugačije, svježe i kvalitetno, epiteti su za navedene bendove koji su se predstavili u intermezzu između kategorija.

Simpozij

U popodnevnim satima u velikoj dvorani uz eminentne goste moglo se čuti podosta zanimljivog kroz tri aktualne teme: “Plan otvaranja event industrije – koncerti, clubbing”, festivali, “Što znači biti dj u Hrvatskoj” i Monetizacija svega online za artiste, producente, dj-e, i promotore”.

Ove godine svi vizuali Ambasadora svijetllili su crveno kako bi ukazali na veliku krizu koja je pogodila glazbenu industriju te cijeli kulturni i kreativni sektor.

Uslijedio je “networking s nogu”; upoznavanje novih lica, podrška kolegama kao i opuštanje s prijateljima, zapravo ugodno s korisnim.

Glavni program

Glavni program uz već uhodanu produkcijsku ekipu protekao je glatko, a najveći plus je svakako pljesak i odobravanje publike nakon svake nominacije. Pridržavajući se epidemioloških mjera sve se završilo u pristojne sate (22h) uz pozitivnu atmosferu kao zalog novog izdanja.

I za kraj pridružujemo se čestitkama kako nominiranima tako i dobitnicima te prenosimo riječi organizatora, Gorana Tomaševića, s kojim smo popričali netom prije nego što se uputio doma, na vjerujemo zasluženi odmor. 

“Dojmovi su odlični. Da mi je netko kazao da ćemo doći do petog, ne bi mu nikad vjerovao, s obzirom kako je sve krenulo 2016. iz Zagreba, stvarno smo narasli, dobar tim dobri kreativci su oko nas i naravno cijela scena koja je to sve podržala. Od početka je bilo odlično, znači Simpozij gdje smo imali tri panela s zanimljivim gostima uz moderatora Adnana Mehemdovića Medu do same dodjele. Podijeli smo ukupno 28 nagrada od kojih je 8 regionalnih, došlo je dosta ekipe s scene koji su rekli da je ovo level up i da idemo u dobrom smjeru. Imali smo odličan lokalni support Marcel iz Liminala i vas iz Distunea koji ste omogućili da nastupaju odlični bendovi The Siids, Flip Flop Fatality i Marinada. Mi planiramo u Opatiji ostati i dalje, širiti se i razvijati se, da iduće godine napravimo dvodnevni program. Čestitao bih svima na hrabrosti za pokretanjem kad se ništa ne održava i poticaj za daljnji rad svim umjetnicima.”

Cijelu ceremoniju dodjele nagrade Ambasador moguće je pogledati ovdje.