distune vikend u beertiji

Novi zimski koncertni serijal – Distune vikend u Beertiji!

U pripremi je žanrovska vikend kombinacija: prvo plesnog funka, a onda melodičnog shoegazea.
Oba su koncerta, ujedno i promocije novih izdanja. 

Nakon više nego uspješnog osmog izdanja Impulse Festivala okrećemo se klupskoj koncertnoj sezoni.

Petak uz Grapevine Babies

 Pozornicu u petak, 26.11.  “zauzima” domaća funk mašina Grapevine Babies. Bend je nastao nalaženjem nekolicine zaljubljenika u funk glazbu koji su se okušali u stvaranju autorske glazbe. Malo pomalo i stvaranje je donijelo rezultat u vidu albuma prvijenca izdanog prošle godine. Debitanski album „Funkle Ben’s Sex Potion“ sadrži devet autorskih pjesama, prateći priču izumitelja (Funkle Bens) koji traži inspiraciju i sastojke za stvaranjem seks napitka.

Uslijedilo je nekolicina nastupa od festivala do prigodnih programa koje je uvijek krasilo energični fanki rifovi, neobični ritmovi i harmonije te žestoke rock solaže s puno groovea.

Došlo je vrijeme i za službenu promociju albuma jer Grapevine Babies jedva čekaju živi nastup pred publikom.

Subota sa Tús Nuom

Tús Nua je od izdavanja prvog albuma pod nazivom “Horizons”, prekrasnog spoja shoegazea, post-rocka, noisea i dream-popa, postao jedan od najspominjanijih bendova na hrvatskoj i regionalnoj alternativnoj sceni. Debi album ovog dua je hvaljen kako od strane kritike, tako i od strane publike. Tako se je ušuljao na brojne popise najboljih domaćih albuma 2017. godine, time utvrdivši mjesto benda kao jednog od najatraktivnijih u regiji. 

Prve kritike potvrđuju uložen trud za njegovo stvaranje, tako da ne preostaje ništa drugo nego uvjeriti se i u nastupe uživo koji su uvijek i najjajača karika benda. Ljubitelji shoegaza, post rocka, dream popa pa i noisea dolaze na svoje.

Netom izdan drugi album, “Nothing Personal” upravo će biti povod za promociju istog, ali i premijerno riječko predstavljanje benda u cjelini. Svakako treba spomenuti i činjenicu da je njihova pjesma  “Fight!” odabrana za pjesmu dana na najvećem američkom alternativnom radiju KEXP, čime su postali jedan od rijetkih hrvatskih bendova s tim postignućem. 

Ulaznice & Info

  • Prodajna mjesta su Dallas music shop Rijeka i sustav Entrio
  • Pretprodajna cijena ulaznica je 40 kn, a dan koncerta cijena upada skače na 60 kn
  • Broj ulaznica za oba koncerta je ograničen na 50
  • Oba koncerta počinju u 22h

Oba događaja su organizirana uz poštivanje preporuka i mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite, a posjetitelje se poziva na odgovornost i ponašanje u skladu s navedenim odlukama. Na ulazu će biti potrebno predočiti COVID digitalnu potvrdu, negativni test ili dokaz o preboljenju COVID-19 u zadnjih 6 mjeseci.

Hvala na razumijevanju i dobrodošli!