Lets talk about music

Let’s Talk About Music – Otvorene prijave za radionicu organizacije evenata!

Otvorene su prijave za četvrto izdanje edukativno-glazbene radionice Let’s Talk About Music – LTAM 2022. Sve što trebaš znati o radionici, nalazi se u postu.

Misija i koncept radionice

Cilj projekta je motiviranje i uključivanje mladih u razvoj glazbene scene. To postižemo stavljanjem polaznika u direktan kontakt s organizatorima i stručnim mentorima te stjecanjem praktičnog iskustva. Ove godine spremamo četvrto izdanje. 

Let's Talk About Music, Rijeka
Let’s Talk About Music by Radnja

Raspored i mentori

Radionica se sastoji do dva dijela. Prvi dio uključuje ciklus modularnih predavanja koji će se održavati svake nedjelje na botelu Marina u trajanju od mjesec dana, nakon čega slijedi drugi dio, praksa. Točan datumski raspored predavanja, nalazi se na prijavnici.

Nazivi modula i mentori ovog izdanja su:

Organizacija glazbenog događaja (mentor: Filip Pacak)

Filip je voditelj tehnike Kluba Močvara u Zagrebu i neovisni organizator Subsonic Events koncerata. Naučiti će polaznike kako pristupiti organiziranju eventa – od sastavljanja troškovnika do angažiranja izvođača i uspješne realizacije.

Marketing i odnosi s javnošću (mentorica: Marta Ban)

Marta se primarno bavi filmom. Vodi marketing i PR za Art-kino Croatia, te je jedna od selektorica filmova za Student International Film Festival. U svom predavanju polaznicima će objasniti na koji se način komunicira sa medijima i publikom te smisliti i realizirati marketinški plan promocije nekog događanja.

Vizualni identitet (mentori: Antonio Karača i Petra Vrdoljak)

Antonio i Petra (studio Radnja) su dizajneri iz Zagreba koji se bave osmišljavanjem vizualnih rješenja i brendinga. Osim cjelokupnog našeg brendiga, Radnjin potpis stoji i na album coverima i merchu bendova kao što su Repetitor, Algiers, Seine, Bernays Propaganda itd. Polaznicima će u svome izlaganju objasniti vezu između publike, glazbenika i organizacije korištenjem jednostavnih vizualnih rješenja.

Tehnička produkcija (mentor: Miran Milić)

Miran je voditelj studija za snimanje u klubu Palach te voditelj tehnike u klubu The Beertija. U svome se poslu bavi tehničkom realizacijom glazbenog događaja. Na temelju jednostavnih primjera polaznicima će pokazati kako se koristi osnovna oprema za ozvučenje i rasvjetu te kako pročitati “rider”.

Praktični rad

Praktični rad slijedi nedugo nakon završetka predavanja angažmanom polaznika u pripremi i realizaciji idućeg, 9. po redu Impulse Festivala. Zatim slijedi praksa na botelu Marina gdje će polaznici pomagati partnerima u provedbi udruzi LP Rock u realizaciji njihovih glazbenih događanja koja će se odvijati periodično do početka lipnja.

Nakon toga slijedi završni dio u ljetnim mjesecima odlaskom i praksom na jedan od glazbenih festivala u neposrednoj okolici.

Bitno je znati 

Radionica je ograničena na 10 polaznika i namijenjena je mlađoj populaciji (mogu se prijaviti isključivo osobe od 18 do 25 godina). Naravno, radionica je i ove godine u potpunosti besplatna.

Let’s Talk About Music, Rijeka, 2019.
Let’s Talk About Music @ OKC Palach, autorica Kristina Barišić

Prijave 

Pozivamo sve zainteresirane da ispune prijavnicu. Prijave traju od 7.2. do 28.2., a rezultate objavljujemo u petak, 4.3. Sretno i vidimo se na radionici!

p.s. ako ova radionica nije za tebe, ali imaš prijatelja/icu koji voli glazbu i evente slobodno mu/joj proslijedi ovaj članak