ŽEN, Rijeka 2021.

Impulse festival

ŽEN

Na Impulse Festival, vraća nam se audio vizualni sastav iz Zagreba, ŽEN. Gošće prvog izdanja festivala ovoga puta dolaze s aktualnim singlom “Uroni u san” u najavi svog četvrtog albuma. Naravno, uz još poneku novu pjesmu, publiku će počastiti i presjekom s dosadašnjih albuma. Paluba botela je idealna za ljuljuškanje kroz pjesme poput “Iskrenost je posebna”, “Voda” i druge. Već su ih njihovi prvi albumi,”I onda je sve počelo” (2013) i “Jantar” (2015), plasirali među najprodornije i najsvježije bendove šire regije s progresivnim indie rockom i izaženim queer te feminističkim stavovima.

Uz takav pristup ubrzo im se pružila prilika nastupa na brojnim europskim festivalima (Europavox, Colours of Ostrava, Tallinn Music Week, Eurosonic, INmusic, Welcome to the Village…) i klubovima od Balkana do Baltika, od Atlantika do Visle.

“Način na koji su nastupile večeras na botelu može se nazvati suvremenim, iznimno progresivnim, a svakako i zanimljivim. Tijekom izvođenja pjesama istovremeno su se projicirali i vizuali koji su dodatno pojačavali već intenzivan doživljaj.”
Katarina Bošnjak, Novi list

Program je održan u suradnji sa SKC Rijeka.