Impulse festival

Wovenhand + Marriages

WOVENHAND

Headliner ovogodišnjeg Impulse festivala projekt je karizmatičnog Davida Eugenea Edwardsa, kultni američki bend – Wovenhand. Posljednji od sedam izdanih albuma, ”Refractory Obdurate”, pokupio je sjajne kritike i Pitchforkovu osmicu.

Osim što će promovirati potonji album, riječkoj će publici pružiti nezaboravno iskustvo zbog kojeg je Edwards na glasu kao jedan od najboljih live izvođača američke nezavisne scene. Tijekom posljednjih dva desetljeća njegov rad u Wovenhandu i legendarnom 16 Horsepoweru inspirirao je i utjecao na generaciju glazbenika širom spektra alternativne glazbe.

Wovenhand se ne može opisati tradicionalnim terminima. Njihov zvuk organski je patchwork folka, post-punka, gothic rocka i americane, spojen u mašinu Davidove nadahnute, ekspresivne izvedbe i konstantnog spiritualnog istraživanja.

Preglasno, preintenzivno, preagresivno, ali s druge strane vrlo mistično i katarzično jednoipolsatno ukazanje pred riječkom publikom Wovenhand je zaključio očekivanim bisom koji je završio pjesmom »Good Shepherd« s njihovog zadnjeg albuma.
Ivana Kocijan, Novi list

MARRIAGES

Band je to sastavljen od bivših članova Red Sparowesa, Emme Ruth Rundle (vokal i gitara) i Grega Burnsa (bas i sintsajzer), Marriages spada u one bendove čiji rock zvuči mračnije, hladnije, dramatičnije i sirovije, uglavnom bolje i za razliku od Sparowesa koristi vokalne mogućosti svoje ženske članice. Ulogu bubnjara u ovom slučaju preuzima Andrew Clinco.

Pored navedenog, njihova je glazba prožeta eksperimentiranjem između različitih žanrova i stilova i kao takva tvori osjećaj težine i melankolije. Svemu tome, uvelike doprinosi Emma svojim suzdržanim pjevanjem na dah (breathy voice). Podjednako nedohvatljiv i privlačan, njezin vas glas proganja poput epicentra nadolazeće sveopće oluje – obala na kojoj se lome rastući valovi overdrivanog basa, gromoglasnih bubnjeva, kozmične gitare i sintisajzera.

”Dok je Edwards plesao po stage-u obasjan svijetlom i stroboskopom izgledao je, u isto vrijeme, očaravajuće i zastrašujuće, a njegov vokal provučen kroz reverb, delay i distorziju imao je boju sudnjeg dana.”
Vedran Ž., terapija.net

Program je održan u suradnji sa SKC Rijeka.

Wovenhand i Marriages su premijerno nastupili u Rijeci!