Wovenhand, Marriages, Rijeka, 2015.

Impulse festival

Wovenhand + Marriages

Impulse Festival #2

WOVENHAND

Headliner ovogodišnjeg Impulse festivala projekt je karizmatičnog Davida Eugenea Edwardsa, kultni Wovenhand. Posljednji od sedam izdanih albuma, ”Refractory Obdurate”, pokupio je sjajne kritike i Pitchforkovu osmicu. Osim što će promovirati potonji album, riječkoj će publici pružiti nezaboravno iskustvo zbog kojeg je Edwards na glasu kao jedan od najboljih live izvođača američke nezavisne scene.

Tijekom posljednjih dva desetljeća njegov rad u Wovenhandu i legendarnom 16 Horsepoweru inspirirao je i utjecao na generaciju glazbenika širom spektra alternativne glazbe. Wovenhand se ne može opisati tradicionalnim terminima. Njihov zvuk organski je patchwork folka, post-punka, gothic rocka i americane, spojen u mašinu Davidove nadahnute, ekspresivne izvedbe i konstantnog spiritualnog istraživanja.

MARRIAGES (USA)

Band je to sastavljen od bivših članova Red Sparowesa, Emme Ruth Rundle (vokal i gitara) i Grega Burnsa (bas i sintsajzer), Marriges spada u one bendove čiji rock zvuči mračnije, hladnije dramatičnije i sirovije, uglavnom bolje i za razliku od Sparowesa koristi vokalne mogućosti svoje ženske članice. Ulogu bubnjara u ovom slučaju preuzima Andrew Clinco.

Pored navedenog, njihova je glazba prožeta eksperimentiranjem između različitih žanrova i stilova i kao takva tvori osjećaj težine i melankolije. Svemu tome, uvelike doprinosi Emma svojim suzdržanim pjevanjem na dah (breathy voice). Podjednako nedohvatljiv i privlačan, njezin vas glas proganja poput epicentra nadolazeće sveopće oluje – obala na kojoj se lome rastući valovi overdrivanog basa, gromoglasnih bubnjeva, kozmične gitare i sintisajzera.

Wovenhand i Marriages su premijerno nastupili u Rijeci!

”Dok je Edwards plesao po stage-u obasjan svijetlom i stroboskopom izgledao je, u isto vrijeme, očaravajuće i zastrašujuće, a njegov vokal provučen kroz reverb, delay i distorziju imao je boju sudnjeg dana.”
Vedran Ž.

Pisani izvještaj s portala [terapija.net]

Pisani izvještaj s portala Novi list pročitajte ovdje.