Akreditacija, autorica: Katja Ivančić

Impulse festival

Tribina: Akreditacija

Prva tribina na jubilarnom 10. Impulse Festivalu pod nazivom „Akreditacija“ tematski se bavi glazbenim novinarstvom u Hrvatskoj. Koja je današnja uloga glazbenog novinara/ke i njihov utjecaj, kako se uopće postaje, te “prepreke” ili pak pogodnosti posla samo su neka od pitanja. Naravno, naći će se mjesta i za osvrt glazbene scene u Hrvatskoj.
Gostuju: Bojan Mušćet urednik na portalu Glazba.hr, Dubravko Jagatić glazbeni kritičar i novinar tjednika Nacional, Siniša Miklaužić glazbeni zaljubljenik i vanjski suradnik na portalu Muzika.hr i Mislav Miličević glazbeni novinar na Radio Tvornici, dok je moderator razgovora Mladen Stipanović, urednik i voditelj emisije Alternator na Radio Rijeci.

No, mi nismo za odbaciti jer trebamo glazbenicima, mi smo kriterij za glazbenike, mi znamo svoj posao i glazbenici će vrlo rado čuti ono što mi možemo reći o njihovom stvaralaštvu – hoće li to biti uživo, na društvenim medijima, ili će to biti u našim tekstovima, zaključio je Mušćet.”
Claudia Bošković, Novi list

Svi panelisti su se složili oko toga da je teško da će netko danas propasti radi loše kritike, iako nije da nisu imali negativnih iskustava nakon što bi nečiji album loše ocijenili. No, negativna recenzija same glazbe, prema iskustvima koje su ispričali, nije im uzrokovala tolike probleme, koliko negativna recenzija glazbenih evenata, za što je poseban primjer bio INmusic festival.”
Ana Šumanović, muzika.hr

Program je održan u suradnji s SKC Rijeka.