The Black Room, The Siids, Križevci, 2022.

Upadaj u kombi

The Black Room + The Siids

Još jedan izlet u Križevce zakazan je za subotu 11. lipnja kada će odbaranu riječku delegaciju činiti dva izuzetno kvalitetna benda – The Black Room i The Siids.

THE BLACK ROOM

The Black Room je rock bend iz Rijeke osnovan 2014. Godine. Članovi su Jakov Katalinić i Leo Ventin zaduženi za vokale i gitare, basist Kruno Kukuljan te bubnjar Ivan Ritoša. 

Njihov debi album izašao je u ožujku 2016. godine pod nazivom ”In This Town Lies a City”, a glazbeno se oslanja na tamniji prizvuk rocka i 80-is atmosfere, koji je najavio zakretanje riječkih bendova prema mnogo suvremenijim tendencijama.

Nastavljajući tamniji, melankoličan, ali energičan zvuk, bend najvaljuje novi album za početak 2022. koristeći energiju i atmosferu prvog albuma. U kombinaciji s novim utjecajima synth-pop i trip-hop žanrova, bend pristupa drugačijim metodama snimanja i stvaranja pjesama s kreativnijim, kompleksnijim i zrelijim odmakom.

THE SIIDS

Riječki electro-rock duo The Siids na sceni se etablirao kao glazbeni projekt vrijedan pažnje kojeg karakterizira specifičan zvuk, odlična produkcija, zanimljiva estetika video spotova i profesionalan odnos porema onome što vole i stvaraju.

Nakon nekoliko godina marljivog rada, iz svoje nam glazbene tvornice isporučuju i prvi album “Brutalist”. Album je dobio riječi hvale od struke i kolega, dok ga je publika objeručke prihvatila što je nagnalo bend da osim cd izdanja (koje je rasprodano) album izdaju i na ploči. Odlična kombinacija electro i rock zvuka, koji osvaja ljubitelje i jednog i drugog žanra ili jednostavno – The Siids.

Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.