The Black Room + The Siids, autor:

Upadaj u kombi

The Black Room + The Siids

U subotu 30.04. nastavljamo s programom ”Upadaj u kombi”, ovaj put u Kninu gdje će nas predstaviti uigrana riječka kombinacija ”The Black Room” i ”The Siids”.

THE BLACK ROOM

The Black Room je rock bend iz Rijeke osnovan 2014. godine. Članovi su Jakov Katalinić i Leo Ventin zaduženi za vokale i gitare, basistica Ani Šešet te bubnjar Ivan Ritoša. U kombinaciji s novim utjecajima synth-pop i trip-hop žanrova bend pristupa drugačijim metodama snimanja i stvaranja pjesama s kreativnijim, kompleksnijim i zrelijim odmakom.

Rezultat svega je svježe objavljeni drugi album pod nazivom ”Motel Monaco” kojeg prate sjajni video spotovi za singlove: ”I’ll Talk You Into It”, ”Lawless Boulevard” i “Motel Monaco”. Kao i za prvi album, producentsku palicu potpisuje Matej Zec. Vrhunska audio produkcija, promišljena vizualna estetika i besprijekorna realizacija već su im osigurali doseg puno dalje od granica naše male države, a s novim albumom te bi se granice itekako mogle pomaknuti još dalje.

THE SIIDS

Riječki electro-rock duo The Siids na sceni se etablirao kao glazbeni projekt vrijedan pažnje kojeg karakterizira specifičan zvuk, odlična produkcija, zanimljiva estetika video spotova i profesionalan odnos porema onome što vole i stvaraju. Stanislav Grdaković i Darko Terlević bili su dio benda Morso, da bi se nakon prestanak rada istog 2016. godine odvažili na kreativni odmor u Australiju. Upravo tamo dobivaju inspiraciju za nastavak stvaranja glazbe. Štoviše definiraju autorski i izvođački stil kojeg oblikuju u ime The Siids.

Nakon nekoliko godina marljivog rada, iz svoje nam glazbene tvornice isporučuju i prvi album “Brutalist”. Album je dobio riječi hvale od struke i kolega, dok ga je publika objeručke prihvatila što je nagnalo bend da osim cd izdanja (koje je rasprodano) album izdaju i na ploči. Odlična kombinacije electro i rock zvuka, koji osvaja ljubitelje i jednog i drugog žanra ili jednostavno The Siids.

Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.