Upadaj u kombi

The Black Room + Se’am

Klupski program Little Band Revolution koji vraća rock kulturu u Križevce kroz organizaciju koncerata malih hrvatskih rock sastava, demo bendova i lokalnih autorskih bendova, 19. svibnja će ugostiti dva mlada benda – riječki The Black Room i zagrebački SE’AM!

THE BLACK ROOM

Riječki rock bend koji svoj glazbeni put započinje još 2014. Debi album objavljuju dvije godine kasnije pod nazivom “In This Town Lies a City”, a glazbeno se oslanja na tamniji prizvuk rocka i 80s atmosfere. Album je odlično prihvaćen kako od strane publike tako i od kritike, čime se ističu kao jedan od novih kvalitetnih bendova koji dolazi s riječke scene.

U kombinaciji s novim utjecajima synth-pop i trip-hop žanrova, bend pristupa drugačijim metodama snimanja i stvaranja pjesama s kreativnijim, kompleksnijim i zrelijim odmakom. Rezultat svega je drugi album pod nazivom ”Motel Monaco” kojeg prate sjajni video spotovi za singlove: “I’ll Talk You Into It”, “Lawless Boulevard” i “Motel Monaco”. Kao i za prvi album producentsku palicu potpisuje Matej Zec (Let3).

Vrhunska audio produkcija, promišljena vizualna estetika i besprijekorna realizacija već su im osigurali doseg puno dalje od granica naše male države, a nove pjesme objavljene na albumu “Motel Monaco” te bi granice itekako mogle pomaknuti još dalje.

SE’AM

se’am je bend koji je izašao iz najdublje rupe Zagreba probuđen smradom estrade koja se čuje iza svakog ugla. Njihov protunapad je njihov vlastiti otrov koji su napravili sa ciljem borbe protiv “popeglane” industrije.

se’am svoju glazbu tretira kao sirovu umjetnost. Sve njihove snimke su live svirke, zapisane sa svim svojim savršenstvima i nesavršenstvima bez pretjeranog uljepšavanja. Kombiniraju razne žanrove u jedan poseban koktel kaosa.

Njihove live svirke su ništa drugo nego pokušaj kontrole tog kaosa i ekspresija duše u tom trenutku. se’am je punk u svom izvornom obliku, a roditelji su mu metal i rock.

Program je financijski podržan od Ministarstvo kulture i medija RH i HUZIP.