Stray Dogg, Rijeka, 2020.

Distune vam predstavlja...

Stray Dogg

Zvuk benda Stray Dogg mješavina je americane, indie rocka i folka upakirana u melankolične aranžmane koji ih nedvojbeno izdvajaju za jedne od predvodnika nove autorske scene koja buja širom regije, a bend je u izuzetno kratkom roku izgradio kultni status.

Upravo svirajući melankolični indie rock, privukli su pažnju i inozemnih izvođača, uz suradnje s američkim kantautorom Devendrom Banhartom na prekrasnoj pjesmi ”Time”, kao i Lisom Hannigan sa kojom su snimili obradu pjesme ”Courting Blues”.

Izvorno zamišljen kao samostalni akustični lo-fi projekt mladog Dušana Strajnića, Stray Dogg poprilično brzo i uspješno poprima konture čitavog benda. 2011. izbacuju debitantski album “Almost” čiji je istoimeni najavni singl proglašen pjesmom godine. Stray Dogg, kao jedan od pionira novog americana vala, nastavlja svirati u regiji te dodatno probija granice: EXIT, Love Fest, Sea Rock Festival, Americana Night Festival, samo su neki su od festivala na kojima su nastupali.

”Nemoguće je ne primijetiti da svih petero glazbenika ulažu veliki trud i da daju sebe u ono što stvaraju. Njihova glazba prava je čarolija, sačinjena od vokala i emocija, instrumenata i ritmova. Drago mi je što sam otkrila ovaj kvalitetan bend, poslušala kako zvuče uživo i ostala, jednom riječju, impresionirana.”
Anamarija Šempl, Kišobran

Video izvještaj s portala Moja Rijeka