Stonebride, Kevlar Bikini, Mamut, Rijeka, 2020.

Impulse festival

Stonebride + Kevlar Bikini + Mamut

STONEBRIDE

Takozvani ”zagrebački sinovi teškog zvuka”, heavy rock bend Stonebride ponovno se vraća u Rijeku, nakon 6 godina izbivanja. Od tada su objavili dva izdanja, full length album ”Heavy Envelope” te aktualni mini album ”Animals On Display” iz 2018.

Oba su izdanja objavljena pod nezavisnom etiketom P.D.V. Njihova je glazba vješto i donekle prljavo miješanje podžanrova rocka – psihodelije, stonera, dooma i bluesa uz lagano naginjanje prema grungeu 90-ih.

KEVLAR BIKINI

Kevlar Bikini je zagrebački koktel punka, metala i noise rocka. U svojih su 10 godina sviranja iza sebe ostavili 4 albuma i popriličan broj znojnih nastupa po cijeloj Europi. Njihov posljednji uradak – album “OPT-OUTism” izdat za Geenger Records imati će svoju koncertnu premijeru pred riječkom publikom na Impulse Festivalu.

MAMUT

Mamut je alternativni metal bend iz Rijeke osnovan 2017. godine. Sa svojom glazbom Mamut se opire stavljanju u samo jednu kategoriju metal žanra, koja djeluje kao soundtrack za nihilističko stanje u Hrvatskoj. Osim ljubavi prema svemu glasnom, glazba je inspirirana zvukovima Deftonesa, Korna, BMTH-a.

Tekstovi njihovih pjesama slušatelju daju lekcije o ničeanskoj filozofiji, ideologiji i volji za prevlađivanjem nihilizma. Na Impulse Festivalu Mamut će odsvirati svoj povratnički koncert nakon više od godinu dana hibernacije i predstaviti nove članove.

“Za kraj večeri ostali su “zagrebački sinovi teškog zvuka”, heavy rock bend Stonebridge kojem je ovo bio prvi nastup u Rijeci nakon šest godina. U međuvremenu su objavili albume “Heavy Envelope” i “Animals On Display”.”
Ivana Kocijan, Novi list

Program je održan u suradnji sa SKC Rijeka.