Sara Renar, Rijeka, 2021.

Impulse festival

Sara Renar

Sara Renar, višestruko je nagrađivana zagrebačka kantautorica i pripada skupini prestižnih glazbenih imena nove generacije u regiji. Na Impulse Festival dolazi promovirati svoj posljednji studijski album “Šuti i pjevaj” u pratnji benda . Album je objavljen u izdanju Croatia Records u proljeće ove godine, a kritika ga je gotovo jednoglasno ocijenila kao njen najbolji i najzreliji album u karijeri.

U posljednjih pet godina Sara je zabilježila oko 250 koncertnih nastupa diljem Europe i regije nastupivši na svim važnijim regionalnim festivalima i koncertnim prostorima. Osim vlastite autorske glazbe, surađivala je na projektima kazališne skupine Montažstroj i umjetničkog kolektiva SKROZ.

Česta je suradnica književnih manifestacija “Goranovo proljeće”, “Tko Čita?”, “Sjećanje na Tina” i “Doručak kod Krleže”, surađuje sa svjetski priznatim DJ imenima (Insolate, Hibrid, Outcome), književnicima i pjesnicima (Barbara Delać, Marija Dejanović) te radi glazbu za multimedijske projekte ( “Radio Nostalgia from Mars” gaming OST).

”Nastup je općenito opušten, glazbenica rasplesana, nasmijana i iznimno samouvjerena, no prije svega genijalna jer čak i u pjevanju balada na klasičan način ubacuje moderne elemente zbog kojih bi u teoriji bilo koja pjesma bila zanimljivija za slušati.”
Katarina Bošnjak, Novi list

Program je održan u suradnji sa SKC Rijeka.