Sajam Ploča #15, Rijeka, 2021.

Distune vam predstavlja...

Sajam Ploča #15

Dva puta godišnje, malo po malo i sedam godina nakon, došli smo i do jubilarnog 15-og izdanja nezaobilaznog ritualnog zaljubljenika u gramofonske ploče. Cjenkanje, razmjena, prva kupovina, poneki savjet ili jednostavno druženje uz bogatstvo zvuka, zajedničke su karakteristike svih dosadašnjih izdanja.

Posebnost ovog je svakako dolazak izlagača najvećeg do sada broja izlagača iz Hrvatske, kao i susjedne Slovenije – 15 izlagača za 15. sajam ploča.
Posjetitelji će uz uobičajenu ponudu mahom poznatijih naslova pronaći i naslove nezavisnih izdavačkih kuća poput Moonlee recordsa, Sumoggu recordsa, PDV recordsa ili pak Geengera.

Ove godine riječke bendove zastupati će poseban Distune štand, na kojem će se naći ponešto za svakoga: od majica do bedževa, pa do cda i ploča – : Marinade, Jonathana, My Buddy Moosea, The Siidsa, Chasing Norda, Po’ Metra Crijeva, Mamuta.. time dajemo još jednu podršku bendovima koji su u proteklo vrijeme rijetko ili nikako svirali pred svojim fanovima, a opet s druge strane marljivo radili na novim materijalima.

“Ploče su moj posao, moj život i moja strast. To ne radim zato što moram, nego zato što volim, kaže Mikulec te na pitanje o tome koliki je interes posjetitelja za gramofonske ploče odgovara: čini mi se da je došlo do ponovnog oživljavanja intere sa i povećane potražnje za dobrim pločama. To se nekim čudom dogodilo, vjerojatno zato što su CD-i i ostali digitalni mediji počeli gubiti svoj autoritet uslijed mogućnosti besplatnog “skidanja” muzike.’
Darko Mikulec (Novi list)

Program je održan u suradnji sa Savezom udruga Molekula.

Video izvještaj s sajma ploča.