“Studio 54”, službeni cover filma

Impulse festival

“Studio 54”

Studio 54 bio je epicentar hedonizma 70-ih – mjesto koje je ne samo redefiniralo pojam noćni klub, nego je na kraju simboliziralo čitavu eru. Njegovi suvlasnici, Ian Schrager i Steve Rubell, došli su niotkuda da bi uskoro predsjedavali novom elitom New Yorka. Danas, 39 godina nakon što je baršunasto uže po prvi puta postavljeno pred ulaz u klub, ovaj dokumentarac priča priču o najvećem klubu svih vremena.

“Tijekom 33 mjeseca, od 1978. do 1980., klub Studio 54 bio je mjesto na Manhattanu na kojem ste željeli biti (viđeni). Raj hedonizma, tolerancije, blještavila i glamura, u koji se prilično teško moglo ući, a bilo ga je gotovo nemoguće ignorirati zbog vijesti o onima koji su tamo viđeni, redovno su punile dnevne trač kolumne.

”Diktatura na ulazu i demokracija na plesnom podiju. To je bila politika »Studia 54«. Zaboravimo na kokain i quaalude. Prava droga »Studia 54« zvala se »celebrity«. Svi su bili tamo. Liza i Cher. Capote i Warhol. Mick i Bianca Jagger. Barišnjikov i Martha Graham. Jimmy i Lillian Carter. Halston i Saint Laurent. Liz i Michael. Jackie i Diane. Reed i Bowie. Lista bi se mogla protezati unedogled. Zato je »Studio 54« tulum koji nikad ne prestaje. Iako je istinska snaga tog mitskog kluba ležala u onom što je on projicirao na ostatak svijeta.”
Dragan Rubeša, Novi list

Program je održan u suradnji sa SKC Rijeka.

Projekcija filma ”Studio 54” je premijerno održana u Rijeci!