peek & poke remute

''Nesvrstani''

Remute

Drugi dio proslave postojanja muzeja Peek&Poke pod nazivom “Naših malih Velikih 15 godina”, 24.09. u istom prostoru, obilježiti će nastup inozemnog gosta iz Njemačke koji uživa kultni status u Japanu, Denisa Karimanija – Remutea.

Remute

Novinar, glazbenik koji svoju glazbu objavljuje na igračim konzolama SNES, GameBoy, Nintendo 64, … Vrhunac 8-bitne glazbene umjetnosti po prvi puta u Hrvatskoj.

Denis Karimani (rođen 1983. u Beogradu), pod umjetničkim imenom Remute, techno je glazbenik i DJ iz Hamburga u Njemačkoj. Svoju istoimenu izdavačku kuću pokrenuo je 2008. godine. Njegov istoimeni debitantski album Remute objavila je hamburška diskografska kuća Ladomat 2000 2006. nakon čega su uslijedila daljnja izdanja za diskografske kuće poput Tresora, remiksevi za izvođače poput GusGusa i nastupi uživo u klubovima poput Berghaina.

Remute je posebno poznat po objavljivanju svoje glazbe na neuobičajenim formatima kao što su: 3½ inčna disketa, Sega-Mega-Drive kazeta, SNES kertridžu i sl. Upravo je njegov album Limited objavljen je 2017. na 7 inčnom vinilu i 3½ inčnoj disketi dobio veliki medijski odjek, vrativši disketu na kartu glazbenih formata.

Program se provodi u suradnji s muzejom informatike Peek&Poke.

Pisani izvještaj s portala Novi list pročitaj ovdje.