Porto Morto, Pseća Plaža, Rijeka, 2019.

velvet festival

Porto Morto + Pseća Plaža

PORTO MORTO

Zagrebački bend Porto Morto nastao je iz Jeboton kolektiva. Nakon hvaljenog debija iz 2016. godine došlo je vrijeme za objavljivanje njihovog drugog dugosvirajućeg uratka imena ”Portofon” u vinilnom obliku.

Bend je u kratkom roku postao poznat po svom zvuku kojeg je teško smjestiti u neku određenu ladicu iako se karakteriziraju kao rock, pop rock, progressive pop sastav.

Porto Morto unosi dašak svježine na alternativnoj sceni i nastavlja koketirati s ambijentalnim zvukovima te eksperimentirati s glazbom bez previše kompliciranja. 

PSEĆA PLAŽA

Pseća plaža osvaja publiku zaraznim, psihodelični, ljetnim, surf zvukovima s albuma prvijenca ”Honolulu” koji je izašao u lipnju prošle godine na službenoj Bandcamp stranici benda.

Pseća Plaža (tadašnji Dog’s Beach) osnovana je od članova umjetničkog Artu Ditu kolektiva za potrebe nastupa na Trash Will Smash izložbi.

Do sada su nastupali u Vintage Industrial Baru, Močvari, Vinkovcima a mogli ste ih ljetos čuti i na GNG-u, Hoomstocku i brojnim drugim glazbenim manifestacijama.

Program je održan u suradnji s Velvet Festivalom.

Video izvještaj s portala MojaRijeka