Distune vam predstavlja...

Po’ Metra Crijeva + Chasing Nord + Krematorium

Koncertna promocija povodom izlaska novog albuma “Boškarin 4” ča-metal institucije Po’ Metra Crijeva s posebnim gostima.

PO’ METRA CRIJEVA

Prvi i jedini Ča-Metal™ bend. Šesteročlana grupa koja inspiraciju crpi iz istarskih legendi, mitova i priča, a glazbu radi pod utjecajem istarske ljestvice i metala. Zvukom benda, uz višeglasno pjevanje, žestoke gitare, synthove i bubnjeve dominiraju sopile – tradicionalni hrvatski primorski drveni puhački instrument čije je sviranje „na tanko i debelo“ dio zaštićene UNESCO-ve svjetske kulturne nematerijalne baštine.

Osnovani 2003. godine, Po’ Metra Crijeva iza sebe imaju tri službena albuma u vlastitom izdanju
”Črne Besede Va Kastafskih Šumah”, Metal Va Guzice” i ”Ča Metal”. Atraktivna vizualna prisunost i teledirigirana live prezentacija kulminirati će na proljeće s novim albumom “Boškarin 4” za izdavača No Profit Recordings.

Na koncertu će predstaviti novi album u cijelosti uz niz poznatih hitova, a za Vas su uz Franeta Iznutricosjeka i Djeda Mrza pripremili nova čudovišta.

Usvirani šesteročlani bend torpedira kroz gotovo trideset stanica grotesknih vinjeta bez omaški i posrtanja i u kom trenutku, što će reći da je njihovo nemilo brzo i dinamično muziciranje odraz iskustva, ali i pripremljenosti koje treba dalje ‘eksploatirati’ na nadolazećim nastupima s novim tek započetim poglavljem.
Igor Jurilj, Glazba.hr

CHASING NORD

Priča Chasing Norda započela je 2013., kada su se Mihael Prosen (vokal i bas), Tino Margan (bubnjevi), Ivan Jović (gitara) i Vedran Vučkovć (gitara) odlučili udružiti, dijeleći glazbene afinitete i strast za ovu vrstu umjetnosti. U početku bijaše Nord, naziv pod kojim je bend objavio i hvaljeni prvijenac “Play Restart”. Promocija debitantskog albuma dovela ih je na brojne europske i regionalne pozornice i festivale, sve do daleke Kine uključujući i turneju po Istočnoj Europi koja je obuhvatila Mađarsku, Rumunjsku i Bugarsku.
2020. godina bila je početak novog poglavlja u njihovoj karijeri. Nord postaje Chasing Nord, a krajem godine objavljuju moćni singl ‘Sonic Heart’ kao najavu svog novog albuma “last Rain on Earth”. Stvaran u vrijeme pandemije album je predstavio novi izazov za bend i na kreativnom i na poslovnom planu. Cijeli taj proces dao je dovoljno vremena glazbi da bude na prvom mjestu, pomogao bendu da ispuni sva svoja očekivanja i stvori album na koji su iznimno ponosni.

Osim novog albuma, bend je pronašao i svoj novi dom u Dallas Recordsu te je “Last Rain on Earth” spreman ugledati svijetlo dana početkom 2023. godine i započeti novu uspješnu eru. Zvuk benda najlakše je opisati kao kombinaciju rock, pop i metal glazbe uz mnoge progresivne elemente.

Naime, Chasing Nord – kao bend koji se izražava na engleskom jeziku – vrlo korektno i smisleno stvara svoju glazbu, no žanrovski ostarjeli zvuk oblikuju vrlo formulaično i ziheraški zbog čega zvuče kao sinteza američkih prog rock/alt rock imena s početka milenija. Uz manjak karizme.
Igor Jurilj, Glazba.hr

KREMATORIUM

Thrash metal petorka Krematorium može se pohvaliti s popriličnim stažom na sceni. Iza sebe imaju album prvijenac “Body Bags” iz 2015. te EP “Altar of Lies” iz 2018. Trenutno su u fazi snimanja novog albuma, a neke od pjesme svoju će premijeru imati upravo na ovome koncertu.

Tupa tupa ritam, oštri rifovi i energični vokali samo su dio njihovog live performansa koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

“Drito u glavu – tako bismo mogli opisati koncertnu večer koju je najavio Krematorium. Galopirajućim ritmom, silovitom burom rifova i uvjerljivim vokalima bend je publiku proveo kroz starije i novije stvari, uključujući „Stonehearst Asylum“, „Faces of death“, „Inquistion“, „Holy invaders“ i ostale.
Claudia Bošković, Novi list

Foto i video izvještaj s Torpedo.media.