Po' Metra Crijeva, Ochi, Križevci 2022.

Upadaj u kombi

Po’ Metra Crijeva + Ochi

Zahvaljujući novom programu ”Upadaj u kombi” naši lokalni bendovi dobili su priliku putovati i nastupati u raznim klubovima diljem Hrvatske. Tako će na ovom putu jedna od stanica biti i Klub kulture u Križevcima, gdje će u subotu 21. svibnja nastupiti paklena riječka kombinacija: Po’ Metra Crijeva i Ochi.

PO’ METRA CRIJEVA

Po’ Metra Crijeva je prvi i jedini Ča-Metal™ bend. Šesteročlana grupa koja inspiraciju crpi iz istarskih legendi, mitova i priča, a glazbu radi pod utjecajem istarske ljestvice i metala.  Zvukom benda, uz višeglasno pjevanje, žestoke gitare, synthove i bubnjeve dominiraju sopile.

Osnovani 2003. godine, izdali su tri albuma u vlastitom izdanju, a najnoviji album, ”Ča Metal”  iz 2018. od publike i kritike je primljen s velikim zanimanjem.

OCHI

Ochi su mladi riječki bend koji ubrzanim koracima dolazi do sve brojnije publike. Kroz svoje pjesme provlače izmišljene scenarije temeljene na subjektivnoj percepciji stvarnih događaja. Kako je sve subjektivno, svoju percepciju definiramo sami. Tako je i na slušatelju da si sam nađe značenje njihove glazbe.  Iza sebe imaju EP ”Tremor” koji je izašao lani pod okriljem Geenger Recordsa.

Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.