Operators, Rijeka, 2019.

Distune vam predstavlja...

Operators

Operators je projekt iz Montreala, Kanada koji su osmislili Daniel Boeckner, (Wolf Parade, Handsome Furs, Divine Fits), Devojka i Sam Brown (Divine Fits, New Bomb Turks). 2014. izdaju svoj debi EP “EP1”, a svoj prvi LP “Blue Wave” objavili su 2016., putem Last Gang Recordsa.

Pat Haley (Pitchfork), u recenziji albuma između ostalog kaže: “… radeći na ovom projektu Boeckner koristi tajni začin koji kronično nedostaje glazbi koja na svakojake načine pokušava oživjeti novovalni zvuk 80-ih – a to je paranoja; negdje između orwellovskog nagovještaja budućnosti i hladnoratovske krize, koja njome odiše.

Glazba Operatorsa puna je živopisnih plesnih bitova i sint melodija, koje nude britki analogni zvuk…”Bend je dobro primljen u klubovima i premijernim festivalima, kao što je Primavera (gdje su zamoljeni da sviraju dvije godine za redom – nešto što je obično nečuveno).

“Na premijernom riječkom nastupu pokazali su zanimljivu mješavinu elektronike, bubnjeva te izražajnog Boecknerova vokala i gitare koji je oduševio domaću publiku.”
Davor Žic, Torpedo media

Operators su premijerno nastupili u Rijeci!