My Buddy Moose, Knin, 2022.

Upadaj u kombi

My Buddy Moose

U subotu 14.05., nastavljamo putovanje riječkih bendova kroz program ”Upadaj u kombi”. Ovoga puta odlazimo u Knin s My Buddy Mooseom gdje su zadnji put nastupili prije 16 godina.

My buddy Moose, od samoga početka, čine gitarist i pjevač Luka Benčić, gitarist i mandolinist Matko Botić, basist Ištvan Širola i bunjar Jasmin Đečević. Ovi indie-americana zaljubljenici iz Rijeke, okupljeni 2004., već dugi niz godina slove za jedan od najboljih “malih” bendova na ovim prostorima.

Posljednji i još uvijek aktualni album ”IV”, dočekan je hvalospjevima glazbene kritike koja ga je odmah nakon objavljivanja uvrstila u najbolja hrvatska, ali i regionalna izdanja 2017. godine.

Njihova je kvaliteta prepoznata i izvan Hrvatske pa se Riječani mogu pohvaliti nastupima i suradnjama s istinskim svjetskim facama poput Howe Gelba, Marka Olsona, Chrisa Eckmana i M.Warda. My Buddy Moose su do sada svirali u klubovima i na festivalima diljem regije, a glazbena putovanja odvela su ih i do Londona i Liverpoola. Bend uskoro priprema novi album pa će i kninska publika uživo čuti najnovije stvari.

Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.