Jonathan, Porto Morto, Grapevine Babies, 2022., Rijeka

Music ON!

Jonathan + Porto Morto + Grapevine Babies

Nakon prošlogodišnjeg uspješnog prvog izdanja programa Music ON! vrijeme je za njegov nastavak. Nova tri benda spremaju još jedan nezaboravan tulum!

JONATHAN

Jonathan je bend pet bliskih prijatelja čiji su se putevi ukrstili 2011. S instant kemijom i lakoćom stvaranja potpuno novog zvuka od tada su u misiji rušenja geografskih i jezičnih barijera.

Indie rock bend koji je u sad više od desetljeća svoga rada odsvirao uzduž i poprijeko ne samo regiju nego i Evropu, a i dobacio do Amerike. Jedan od najboljih live bendova regije, što je potvrđeno i nedavnom Rock&Off nagradom za najboljeg koncertnog izvođača pripremaju poseban set koji će uključiti i materijal s nadolazećeg albuma.Domaći dečki na domaćem terenu uvijek daju još više!

PORTO MORTO

Bend Porto Morto je jedan od produkata zagrebačkog JeboTon kolektiva, a njihov glazbeni smjer je teško definirati. Sami kažu da se bave umjetnošću i da stvaraju portopop. Kritika ih smješta u mix rocka, progresivnog popa i indie elektronike.

Kategorija naravno nije važna, koliko je važan onaj dobar vibe, a Porto Morto ga sigurno ima. Dobitnici ovogodišne nagrade Porin u kategoriji Najbolji alternativni album dolaze u Rijeku promovirati svoj hvaljeni album “”PORTOPOP”.

GRAPEVINE BABIES

Energični fanki rifovi, neobični ritmovi i harmonije te žestoke rock solaže, samo su dio arsenala u opusu koji nudi šarolik i mnogobrojan riječko-krčki sastav Grapevine Babies.

Kvarnerska funk reprezentacija priprema osim već uigranih plesnih kombinacija sa sjajnog debi albuma “Funkle Ben’s Sex Potion” potpuno nove stvari. Their only function is to funk!!!

Program se provodi u suradnji s Promocija d.o.o. iz Rijeke.

Video izvještaj s portala Moja Rijeka

Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.