Mimika Orchestra, Vesna Pisarović i Naš veliki mali orkestar, Kozmodrum, Jan Kinčl & Regis Kattie, Bruno Mičetić Quintet, Rijeka, 2020.

natrag u budućnost - Od klasične do moderne jazz avanture

Natrag u budućnost – Od klasične do moderne jazz avanture

MIMIKA ORCHESTRA

Mimika Orchestra koju predvodi njen idejni začetnik, skladatelj, dirigent, autor tekstova i producent Mak Murtić sa svojim alternativnim jazz albumom ”Divinities of the Earth and the Waters”, konceptualni album o čovječanstvu, zajedničkoj povjesti i kulturnoj povezanosti, ali i o psihodeličnom putovanju pojedinca u samoga sebe, svoje strahove i moralne dileme.
Zvuk Mimike Orchestra može se opisati kao mješavina progresivnog rocka, jazza i tradicionalne glazbe, ali tu su i teški grooveovi, sintesajzeri, live elektronika i free jazz improvizacije.

VESNA PISAROVIĆ I NAŠ MALI VELIKI ORKESTAR

Vesna Pisarović je sa svojim orkestrom iz Berlina skrenula pažnju još 2017. kroz sjajan album ”Naša velika pjesmarica” koji predstavlja kreativan osvrt na naslijeđe bivše jugoslavenske zabavne glazbe iz razdoblja od 50-ih do 70-ih godina.
U to doba prevladavale su balade u big band aranžmanima, laki eurovizijski hitovi, francuske šansone i talijanski šlageri u prepjevima, dovitljive twist melodije i pastoralne rock scene, swing plesnjaci i neizbježni južnoamerički ritmovi Mediterana. Vesna u Rijeku dolazi i s recentno objavljenim materijalom ”Petit Standard”.

KOZMODRUM

Zagrebački Kozmodrum, glazbenim vokabularom preuzima ono što im najviše odgovara iz sfere žanrova kao što su techno, house i dubstep, te ih sjedinjuju s instrumentalnim post rockom, ambijentalnim i minimalističkim tekovinama, pritom ne zaboravljajući jazz i fusion tradiciju koja je jako utkana u njihov izričaj. Svoju mješavinu nazivaju Organic Dance Music.

JAN KINČL & REGIS KATTIE

Na pozornicu će se popeti i zagrebački DJ/producent elektroničke glazbe Jan Kinčl i francuski jazz klavijaturist Regis Kattie, čija je suradnja urodila vrlo hvaljenim dugosvirajućim debitantskim izdanjem ”In Plain Sight”. Album koji savršeno spaja moderne deep house tekovine i jazz naslijeđe.

BRUNO MIČETIĆ QUINTET

Bruno Mičetić školovani je jazz glazbenik i poznati riječki gitarist iza kojeg stoji raznolika glazbena karijera, brojna studijska izdanja te suradnje s eminentnim glazbenicima iz cijele regije.
Uz Brunu Mičetića na gitari, BMQ čine impresivni glazbenici i renomirani jazzeri, Adriano Bernobić (bubanj), Bojan Skočilić (kontrabas i električni bas), Joe Kaplowitz (klavir i orgulje) te Vojkan Jocić (tenor i sopran saksofon).

”Skoro četiri puna sata živih nastupa brzo su preletjela u mirnoj, suncem, ali i mjesecom okupanoj nedjelji koja je privukla publiku iz Rijeke i okolice. Ples, pljesak, osmjesi te pozivi na bis, naravno sve u skladu s epidemiološkim preporukama zajednički je opis reakcije publike koja je nagradila svakog izvođača.”
RiRock.com

Koncert ”Natrag u budućnost – Od klasične do moderne jazz avanture” je održan u suradnji s Pozitivnim ritmom i EPK 2020.

Video izvještaj s portala MojaRijeka.