Lelee, pomelo Chess Society, 2021., Rijeka

Impulse festival

Lelee + Pomelo Chess Society

LELEE

Razigrana ljubljanska indie/post-punk sekcija,ubrzo se našla na radaru alternativne javnosti širom regije, iskričavim i uzbudljivim gitarskim zvukom te muško-ženskim vokalima, ali i gostovanju na Klubskom maratonu Radia Študent u 2020.

Trio inspiraciju crpi u pionirskom neispeglanom zvuku indie rock legendi à la Dinosaur Jr. i The Pixies, novodobnim indie punk ambasadorima poput Sweeping Promises i Uranium Club, lakoživom jangle popu sa obje američke obale, a u smislu regionalne autentičnosti i u jugoslovenskom novom valu. Unatoč generacijskoj razlici među članovima benda svi dijele iskrenu sklonost prema zvuku indie tradicije, koju sa radošču izvode u suvremenoj kombinaciji i tako privlače mlađu publiku

Lelee će se riječkoj publici predstaviti debitanstskim albumom ”Čuka bije pumpa” u izdanju Moonle Recordsa i Ill in the Head Recordsa.

POMELO CHESS SOCIETY

Instrumentalni rock trio iz Rijeke, Pomelo Chess Soceity predstavlja novi glazbeni pravac – Šah Math Rock. Nakon godina sviranja u raznim riječkim bendovima tri zaljubljenika u šah, egzotično voće i rock ‘n’ roll udružili su snage i krenuli novim neistraženim putevima.

Lelee su se pokazali kao majstori indie glazbe s osjećajem za vedre pop melodije s povremenim ubacivanjem nabrijanih riffova.”
Katarina Bošnjak, Novi list

Program je održan u suradnji sa SKC Rijeka.

Lelee su premijerno nastupili u Rijeci!

Video izvještaj s portala MojaRijeka