Lee Ranaldo Trio, autorica: Kristina Barišić

Impulse festival

Lee Ranaldo Trio

Tijekom trideset godina duge karijere u po mnogima najznačajnijem alter-rock bendu svih vremena, Sonic Youthu, Lee Ranaldo i Thurston Moore su redefinirali zvuk rock glazbe, a posebno rock gitare, koristeći neortodoksne pristupe štimanju i sviranju instrumenta.

Po raspadu Sonic Youtha, Lee Ranaldo ne miruje, već u suradnji s Nelsom Clineom (Wilco), Steveom Shelleyjem (Sonic Youth), Alanom Lichtom, Johnom Medeskijem i Jimom O’Rourkeom nastavlja svirati i snimati. Kako svaki kraj znači i novi početak, uz očekivanu melankolično-eksperimentalnu stranu kakvu je još iskazao u Sonic Youth pjesmama kao što su ”Mote” ili ”Karen Revisited” te snažnijem utjecaju akustičnog instrumentarija. Lee Ranaldo u dva nova solo izdanja pokazuje i neočekivanu ljubav prema klasičnijoj rock formi u pjesmama poput ”Off the Wall”.

Kao sjajnog gitaristu, ali i poznavatelja glazbe, Lee Renalda su angažirali producenti popularne HBO serije Vinyl da izborom suradnika, pjesama te samom svirkom podrži punk bend u nastajanju – Nasty Bits – drugim riječima, kada god u seriji čujete svirku mladih ljutih punkera, u stvari čujete svirku Lee Ranalda i društva.

”Hvala Pogonu i Distune Promotionu što su doveli vjerojatno najboljeg gitarista u Rijeku. Nikad je vjerojatno ipak prejaka riječ. Fantastičan je doživljaj čuti velikog glazbenika u tako malom gradu i malom prostoru s malom grupicom ljudi. Hvala ti Lee, meni si izmamio osmijeh na lice.”
Jelena Hac, Ziher.hr

Program je održan u suradnji sa SKC Rijeka.

Lee Ranaldo Trio su premijerno nastupili u Rijeci!