KK Null Noiser, Rijeka, 2011.

Distune vam predstavlja...

KK Null + The Noiser

KK NULL

KK NULL (pravim imenom: Kazuyuki Kishino), japanski je skladatelj, gitarist, pjevač, idejni začetnik Zeni Geva i elektronički čarobnjak. Jedno je od najpoznatijih imena u području japanske noise glazbe, a u širem kontekstu, veliki i kultni umjetnik u eksperimentalnoj glazbi, još od ranih 80-ih. Njegova suradnja sa bendovima poput Merzbow, Ruins, Melt Banana te projekti poput Absolut Null Punkt, Geva2, danas se smatraju neizbježnim štivom japanske alternativne glazbe.

U ranim 90-ima stekao je svjetsko priznanje kao mozak, gitarist i pjevač progresivnog hardcore tria Zeni Geva, poznatih po svojem iznimno teškom zvuku te objavljivanjem pet albuma koje producira Steve Albini (dva na etiketi Jella Biafre Alternative tentacles) i ostale na raznim etikatama kao što su Neurot Recordings (pokrenute od grupe Neurosis).

U posljednjih nekoliko godina svoje je aktivnosti usredotočio na solo & suradničke snimke, istražujući vanjska područja elektronske glazbe, stvarajući intenzivan sukob vala buke, strukturirano elektro-akustične ambijente, razbijanjem ritmike te stvarajući materijal koji se može opisati kao “kozmička buka maksimalnog minimalizma”.

THE NOISER

The Noiser (Julien Ottavi) – mediaktivist, umjetnik-istraživač, skladatelj, glazbenik, pjesnik i razarač jezika, eksperimentalni filmaš i ANARHitekt, osnivač je i član Apo33. Uključen u istraživanje i kreativan rad, kombinira zvuk i umjetnost s real-time videima, novim tehnologijama i plesnim performansima, a dolazi iz Francuske.

Od samih početaka (1997.) razvija kompozicije koristeći glas i njegove transformacije putem računala. Tijekom svih godina rada odražava odnose između eksperimentalne i kolektivne prakse u stvaranju autonomne kolektivne grupe, stavljajući u pitanje autorsku strategiju “umjetnosti ideologije”.

KK Null i The Noiser su premijerno nastupili u Rijeci!

Video izvještaj s portala Moja Rijeka